Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο θα αλλάξει η ταξιδιωτική βιομηχανία έως το 2040

tags :
Πόσο θα αλλάξει η ταξιδιωτική βιομηχανία έως το 2040
Οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών εταιρειών θα διπλασιαστεί έως το 2040
Αν και μπορεί να μην φαίνεται τώρα, η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει μέλλον. Ένα λαμπρό μέλλον, σύμφωνα με αναλυτές.
Το ξέσπασμα του COVID-19 έπληξε τον ταξιδιωτικό κλάδο σκληρά. Ακυρώνοντας πτήσεις, κρατήσεις ξενοδοχείων και κρουαζιέρες.
Μέχρι το 2030 θα υπάρχουν 1,8 δις τουρίστες παγκοσμίως ανά έτος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
Περίπου 400 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι πέρυσι. Είναι πολλοί άνθρωποι που ζητούν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και οικονομικά δωμάτια ξενοδοχείου. Οι διαδρομές θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στα ταξίδια.
Δέκα χρόνια από τώρα, αναζητήστε ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές, λένε οι ειδικοί. Προβλέπουν ότι ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών εταιρειών θα διπλασιαστεί έως το 2040. Και οι καταναλωτές θα απαιτήσουν μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ταξιδιωτική εμπειρία.

Πόσο θα αλλάξει η ταξιδιωτική βιομηχανία έως το 2040

«Το πρόσωπο του ταξιδιού, όπως γνωρίζουμε, θα αλλάξει δραματικά τα επόμενα 20 χρόνια», λέει ο Ρέι Χάμοντ που περιέγραψε τις προβλέψεις του σε μια νέα μελέτη για λογαριασμό της Allianz Partners.
Σύμφωνα με την μελέτη, η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει ένα μέλλον. Τι μπορούμε να περιμένουμε έως το 2040;

Άμεσα check-in για αναγνώριση προσώπου

Η τεχνολογία, ήδη σε πειραματική χρήση σε αεροδρόμια, θα διαδοθεί σε ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία. Δεν χρειάζεται διαβατήριο ή ταυτότητα.

Πολύ γρήγορα τρένα

Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας θα λειτουργεί με ταχύτητες άνω των 200 χλμ. και θα διαχειρίζεται κυρίως υπολογιστή.
Σε 20 χρόνια, θα υπάρχουν νέες μορφές μεταφοράς των μεγάλων πόλεων με ταχύτητες που θα ανταγωνίζονται τα σημερινά εμπορικά αεροσκάφη.
Τα τρένα υψηλής ταχύτητας πάνω από το έδαφος θα φτάσουν ταχύτητες από 800 έως 1.000 χλμ / ώρα και θα συνδέουν κέντρα πληθυσμού άνω των 250.000 ατόμων.

Το διάστημα ως προορισμός

Οι τουρίστες θα πετούν από και προς τη Σελήνη σε τακτική βάση καθώς αναζητούν την εμπειρία να βλέπουν τη Γη από το διάστημα.
Ο διαστημικός τουρισμός δεν είναι επιστημονική φαντασία. Απλώς επισκεφτείτε το Cape Canaveral στη Φλόριντα για να δείτε όλους όσους προετοιμάζονται για την επόμενη φάση του ταξιδιού.
Η προοπτική του διαστημικού τουρισμού φαίνεται πολύ πραγματική με όλες τις εταιρείες που εργάζονται επί του παρόντος σε αυτό.

Επιστροφή των υπερηχητικών αεροπορικών ταξιδιών

Τα υπερηχητικά ταξίδια θα κάνουν μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στη δεκαετία του 2030, σύμφωνα με την μελέτη.
Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν σε ένα αεροπλάνο που ταξιδεύει γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. και σύμφωνα με την μελέτη, δεν θα είναι μόνο για πλούσιους ταξιδιώτες.

Η εικονική πραγματικότητα είναι η νέα πραγματικότητα

Έως το 2040, η προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης και οι χειριστές αποσκευών ρομπότ θα εξαλείψουν τις χαμένες αποσκευές.
Τα συστήματα κράτησης που βασίζονται σε AI, χρησιμοποιώντας blockchain, θα τερματίσουν τις υπερβολικές κρατήσεις ή τις εσφαλμένες κρατήσεις ξενοδοχείων και αεροπορικών ταξιδιών.

Ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα

Το μέλλον των ταξιδιών, ιδίως στον κλάδο των αερομεταφορών, η κίνηση των επιχειρήσεων στην βιωσιμότητα θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα που διαμορφώνει τη βιομηχανία.

Εξυπνότερες επίγειες μεταφορές

Η πρόοδος στην τεχνολογία αυτο-οδήγησης θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο στα ταξίδια με αυτοκίνητο.
Τα μεγάλα οδικά ταξίδια θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο άνετα όταν το ίδιο το όχημα κάνει την οδήγηση.
Τα οχήματα εδάφους θα τροφοδοτούνται όλο και περισσότερο από ηλεκτρισμό.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης