Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Μεταξύ 1,25 και 1,50 ευρώ η δίκαιη αποτίμηση της Πειραιώς, μακροπρόθεσμα στα 2,30 ευρώ

JP Morgan: Μεταξύ 1,25 και 1,50 ευρώ η δίκαιη αποτίμηση της Πειραιώς, μακροπρόθεσμα στα 2,30 ευρώ

Μεταξύ 1,25 και 1,50 ευρώ η δίκαιη τιμή της Πειραιώς, με P/TBV 0,3x - 0,35x

Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η Τράπεζα Πειραιώς να ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, σηματοδοτώντας την επιχειρησιακή της ανάκαμψη, ωστόσο υπάρχουν σημαντικοί λόγοι οι οποίοι δικαιολογούν ένα σχετικό discount σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τραπεζικές μετοχές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αυτό αναφέρει σε νέα ανάλυσή της η JP Morgan, υπό τον τίτλο "Piraeus Bank: New shares to commence trading tomorrow; we see €1.25-€1.50 PPS range on relative valuations" (Πειραιώς: Εισάγονται οι νέες μετοχές αύριο, μεταξύ 1,25 και 1,50 ευρώ η τιμή), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή η αποτίμηση αποτυπώνει τα χαμηλότερα ενδιάμεσα επίπεδα κεφαλαίου και τη μεγαλύτερη περίοδο ανάκαμψης.

Η αποτίμηση

Όπως αναφέρει η JP Morgan, με τις άλλες ελληνικές τράπεζες να διαπραγματεύονται στο 0,4x-0,5x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2022 και με ~7% - 10% ROTE με βάση τις εκτιμήσεις του 2023, ένα εύρος βραχυπρόθεσμης διαπραγμάτευσης στο 0,3x-0,35x σε όρους P/TBV για την Πειραιώς είναι δίκαιο.
Αυτά τα επίπεδα μεταφράζονται σε ένα εύρος τιμών μεταξύ ~1,25 και 1,50 ευρώ στη μετοχή (όπως ακριβώς είχε αναφέρει και το bankingnews.gr, δείτε εδώ)
Μακροπρόθεσμα, υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αξιολόγηση, καθώς η τράπεζα συνεχίζει το πρόγραμμα εκκαθάρισης των NPEs.
Εάν η εφαρμογή του σχεδίου οδεύει με επιτυχία, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη μετοχή στα 2,30 ευρώ, επίπεδα που θα προεξοφλούν την εύλογη αξία.

Χωρίς αξιολόγηση

Η JP Morgan ξεκαθαρίζει ότι στους υπολογισμούς της δεν περιλαμβάνει την συμβολή των mezzanine τίτλων, ωστόσο διατηρεί την μετοχή των αξιολόγηση (Not Rated), καθώς η υπάρχουσα εικόνα δεν είναι αξιόπιστη (τιμή 2,52 ευρώ έναντι τιμής έκδοσης 1,15 ευρώ).
Η τρέχουσα βάση αντιπροσωπεύει μόνο μικρό μέρος των συνολικών μετοχών και οι τρέχοντες αξίες συναλλαγών είναι μικρές.
πειρ.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης