Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες – Αναστολή διαπραγμάτευσης για Αττικής

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες – Αναστολή διαπραγμάτευσης για Αττικής
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το άνοιγμα της αγοράς είναι σταθεροποιητικό αν και παρατηρούνται κάποιες ρευστοποιήσεις. Η Τράπεζα Αττικής πάλι μπήκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης. Το ίδιο και η Ξυλεμπορία. Η Πειραιώς πιέζεται στο ξεκίνημα και διατηρεί μεγάλη απόσταση από την τιμή του συμβολαίου. Τα ΕΛΠΕ ενισχύονται σημαντικά και είναι πάνω από τα 6 ευρώ, προφανώς λόγω των εξελίξεων. Πιέζονται λίγο ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Προς τις 920 μονάδες βρίσκει την επόμενη αντίσταση ο γενικός δείκτης. Στα θετικά της ημέρας η κάλυψη της έκδοσης του ομολόγου. Τεράστια η ζήτηση και εξαιρετικό το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους τόκους που θα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άντε να μπουν τα νέα κομμάτια στην Πειραιώς να δούμε που θα καταλήξει η μετοχή. Λίγο ανοδικά στο ξεκίνημα η Εθνική και η Eurobank. Στο -8% η Πειραιώς, ενώ υποχωρεί 2% η ΑΛΦΑ.

ΕΛΠΕ: Τα όσα έχουν γραφτεί για το μετασχηματισμό μάλλον αρέσουν στην επενδυτική κοινότητα. Στα 6,10 ευρώ και στο +4% περίπου με 25 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

MOTOR OIL: Συνεχίζει ανοδικά και είναι κοντά στα 13,40 ευρώ.

INTRALOT: Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 222,8 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 651 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως ακόμα και αν πετύχει η αναδιάρθρωση του ομολογιακού πάλι δεν γυρίζει η καθαρή θέση ή ακόμα και αν έχουμε και ολοκλήρωση αναδιάρθρωσης του δεύτερου ομολογιακού. Μεγάλες και πάλι οι ζημιές στα 104,1 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Οι ζημιές είναι υψηλές και πάνω από τα ίδια κεφάλαια, επομένως ίσως δούμε τη μετοχή να πηγαίνει στην επιτήρηση. Αυτό μένει να το αποφασίσει το ΧΑ. Με χαμηλό όγκο ξεκίνησε στο +3,65%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Δεν μπορεί λέει η εταιρεία να δημοσιεύσει αποτελέσματα και αυτό σημαίνει αναστολή διαπραγμάτευσης.

ΔΟΥΡΟΣ: Ο ισολογισμός δείχνει ότι χρειάζεται αύξηση και η διοίκηση κάπως το φωτογραφίζει σε όσα αναφέρει. Μόλις στις 477 χιλ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και στα 7,1 εκατ. ευρώ τα δάνεια.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Αν και μειώθηκαν λίγο τα κέρδη πάλι μας φαίνεται χαμηλή η αποτίμηση αφού δίνει p/e οριακά πάνω από 10 φορές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Τα αποτελέσματα της Entersoft για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι πολύ ισχυρά και ίσως βελτιώσουν τους δείκτες αποτίμησης. Παράλληλα δίνουν ίσως και μία εικόνα για το μέλλον του κλάδου και ερμηνεύουν ίσως και την πορεία των περισσότερων μετοχών στους προηγούμενους μήνες. Η Ideal ξεχωρίζει στο άνοιγμα, ενώ η Entersoft ενισχύεται 4,14%.

DIONIC: Πάλι υπογράφει ο ορκωτός χωρίς σύμφωνη γνώμη, ενώ σημειώνει και αρκετά για το μέλλον της εταιρείας. Αν και έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την αναστολή, δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο ή να υπάρχει κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις με τις τράπεζες.

INTERLIFE: Το πολύ χαμηλό p/e που έχει η μετοχή συνεχίζει να τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα. Νέα ανοδική κίνηση με την τιμή να είναι στα 4,26 ευρώ.

MODA BAGNO: Συνεχίζει ανοδικά και βρίσκεται στα 0,43 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης