Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δυναμικό come back από Ρωσία - Περισσότεροι από 500.000 Ρώσοι αναμένεται να έλθουν Ελλάδα

tags :
Δυναμικό come back από Ρωσία - Περισσότεροι από 500.000 Ρώσοι αναμένεται να έλθουν Ελλάδα
Του Χάρη Ντιγριντάκη

Σε μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό αναδεικνύεται η προσέλκυση 500.000 ταξιδιωτών από τη Ρωσία, μία από τις κύριες πηγές ξένων ταξιδιωτών για την Ελλάδα, η οποία επιχειρεί να κάνει δυναμικό comeback, καλύπτοντας μέρος των απωλειών που προκάλεσε η πανδημική κρίση.
Ισχυροί tour operators και αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται ενόψει της 15ης Μαΐου. Με στόχο, μόλις λάβουν το «πράσινο φως» από τη ρωσική κυβέρνηση, να ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις τους από τη Ρωσία για δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.
Ήδη ο Ελληνικός Οργανισμός σχεδιάζει πρόγραμμα προβολής ούτως ώστε να επηρεάσει του κλασικούς last minute Ρώσους τουρίστες. Παράλληλα το Greek Luxury & Gastronomy Workshop in Russia που θα διεξαχθεί στη Ρωσία στα μέσα Μαΐου θα συμβάλει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ισχυρή ζήτηση

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ρώσους ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να προχωρήσουν σε μαζικές κρατήσεις, καθώς περιμένουμε το “πράσινο φως” από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας και Ενημέρωσης της Ρωσίας για να μας επιτραπεί να προγραμματίσουμε τις πτήσεις μας.
Οι Ρώσοι δεν δίνουν έγκριση για τον προγραμματισμό πτήσεων από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο, το οποίο να προσδιορίζει την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού», επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Χαριτίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΤezΤour Hellas.

Οι πτήσεις από τη Μόσχα με προορισμό την Αθήνα

Σήμερα, πτήσεις από τη Μόσχα με προορισμό την Αθήνα πραγματοποιούν η Aeroflot και η Aegean Airlines. Επίσης δρομολόγια από τη ρωσική πρωτεύουσα με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί και η αεροπορική εταιρείας S7.
«Ελπίζουμε ότι από τις 15 Μαΐου που έχει τοποθετηθεί το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, θα μπορέσουμε να προγραμματίσουμε πτήσεις, έτσι ώστε από τις αρχές Ιουνίου να μπορέσουν να έρχονται μαζικά οι Ρώσοι στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, όσες αεροπορικές εταιρείες έχουν ζητήσει άδεια από τη ρωσική κυβέρνηση για να προγραμματίσουν πτήσεις, έχουν λάβει αρνητική απάντηση», προσθέτει ο Δ. Χαριτίδης.
«Στόχος είναι η προσέλκυση 500.000 Ρώσων τουριστών. Αριθμός που είναι εφικτός, δεδομένων της διακοπής των πτήσεων από και προς την Τουρκία. Καθώς και της αύξησης των τιμών για διακοπές στη Ρωσία σε ποσοστό 40%-50%», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΤezΤour Hellas.

«Μεγάλο ζητούμενο είναι να ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός και να μην κλείσει»

«Βέβαια, πρόβλημα είναι και η visa. Για την έκδοση της ενδέχεται να απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης που χρειάζονταν 3 ημέρες», λέει ο Δ. Χαριτίδης.
«Μεγάλο ζητούμενο είναι να ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός και να μην κλείσει. Φέτος, ωστόσο, θα λειτουργήσουν περισσότερα ξενοδοχεία και ενδεχομένως να μην καταγραφεί υψηλή πληρότητα», προσθέτει.
Το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τη χώρα μας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 610.000 Ρώσοι ταξιδιώτες. Το 2020 ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα ανήλθε σε μόλις 12.000.

Η πρόθεση της TUI Russia

Με στόχο την ενίσχυση της ζήτησης από τη Ρωσία, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ταξίδεψε τον Απρίλιο στη Μόσχα, όπου είχε σειρά επαφών με παράγοντες του τουριστικού κλάδου, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Χ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia, Τάρας Ντεμούρα, ο οποίος, αναδεικνύοντας το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι ο tour operator σκοπεύει να φέρει 300.000 Ρώσους ταξιδιώτες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Με την προϋπόθεση η σεζόν θα ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία θα αποκατασταθεί χωρίς περιορισμούς.
«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη, τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις.
Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα», είχε δηλώσει ο κ. Ντεμούρα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης