Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξημένη ζήτηση, άνοδος τιμών, αλλά και ελλείψεις πρώτων υλών, στη μεταποίηση παγκοσμίως

Αυξημένη ζήτηση, άνοδος τιμών, αλλά και ελλείψεις πρώτων υλών, στη μεταποίηση παγκοσμίως

Η άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊου επηρεάζει θετικά και τους καταναλωτές

Ο παγκόσμιος μεταποιητικός κλάδος «πλημμύρισε με αισιοδοξία» τον Απρίλιο καθώς το PMI (Project Management Institute) αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1994, ενισχυμένος από νέες παραγγελίες και το τέλος του lockdown, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Τροφοδότες» της οικονομίας οι εγχώριες αγορές σεΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία

Η επανέναρξη της λειτουργίας των τοπικών αγορών, η πρόοδος στην εξέλιξη των εμβολιασμών και η βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών, κυρίως στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης και Ασίας , είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που προκαλούν τη σημαντική αύξηση της.

Αισιοδοξία και προσδοκίες για ανάκαμψη «γεννά» στον επιχειρηματικό κλάδο, το άνοιγμα της αγοράς

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια διαρκή προσπάθεια των επιχειρήσεων ν' ανακάμαμψουν από τις μεγάλες ζημιές που κατέγραψαν στη διάρκεια του lockdown, εξαιτίας των αυξημένων δαπανών για νέους χώρους αποθήκευσης των διαθέσιμων εμπορευμάτων, τον περιορισμένο τζίρο και το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊου επηρεάζει θετικά και τους καταναλωτές, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είδαν τα εισοδήματά τους να περιορίζονται αισθητά, ενώ πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι έμειναν άνεργοι, κατά τη μακρά περίοδο του lockdown

Ποια είναι τα ζητήματα που εξακολουθούν να απασχολούν τις επιχειρήσεις

Ωστόσο, σημαντικές καθυστερήσεις που εξακολουθούν να παρατηρούνται σε ορισμένους τομείς της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας (Global Supply Chain) λόγω: α) της πανδημίας, β) του Brexit και γ) του αποκλεισμού του Σουέζ εμπόδισαν την περαιτέρω πρόοδο των συγκεκριμένων κλάδων.

«Αντίστροφή πορεία» ακολουθούν τα κέρδη για τις πολυεθνικές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η αργή παράδοση αγαθών κίνησε τους διαχειριστές της εφοδιαστικής αλυσίδας ν΄ αυξήσουν τον αριθμό παραγγελιών τους και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν stock, στοιχεία που οδηγούν σε περαιτέρω συγκράτηση και την έγχυση περισσότερων πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία.
«Αυτό είναι πιθανό να πλήξει τους καταναλωτές», προειδοποιεί η Brock, καθώς οι κατασκευαστές δεν θα απορροφήσουν το ίδιο το κόστος.

Αύξηση σε τιμές αγαθών - υπηρεσίων και ναύλων

Στην ετήσια έκθεση επισημαίνεται ότι επίσης ότι: «οι αυξήσεις των τιμών στους ναύλους και τα αγαθά – υπηρεσίες ήταν από τις υψηλότερες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», λόγω κυρίως των ελλείψεων που παρατηρήθηκαν στην προμήθεια βασικών πρώτων υλών.
Αυτό, σύμφωνα με την Brock, με τη σειρά του οδηγεί τους καταναλωτές να πληρώνουν περισσότερα και με ρυθμό τον χαμηλότερο που έχει καταγραφεί, από το 1999.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης