Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αγωνία για το πότε "θα βγουν από τη ΜΕΘ" οι εργαζόμενοι στα γυμναστήρια

Αγωνία για το πότε
Πολλοί ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι παρότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά εκείνοι επιβαρύνονται ακόμα με πάγια έξοδα λειτουργίας
Ένα από τα θέματα που απασχολεί πολύ κόσμο στη χώρα μας, αλλά και όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, ως ιδιοκτήτες ή προσωπικό, στον συγκεκριμένο κλάδο είναι το πότε πρόκειται να δοθεί το "πράσινο φως" από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.
Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν περιέλθει εδώ και περίπου ένα χρόνο - με ένα μικρό "επιδημιολογικό διάλειμμα" την περίοδο Iουνίου – Οκτωβρίου του 2020 σε πολύ μεγάλο αδιέξοδο, ελπίζουν ότι η πολυπόθητη λήξη του "lockdown" εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα έλθει ταυτόχρονα ή λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων και της επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού,
Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, πλέον οι περισσότεροι αν όχι όλοι βρίσκονται σε τεράστιο αδιέξοδο σχετικά με το αν θα καταφέρουν να αναπληρώσουν την ανυπολόγιστη οικονομική ζημία των προηγούμενων 12 μηνών, που καθιστά αμφίβολη τη βιωσιμότητα του κλάδου, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, εκπρόσωποι του κλάδου καταγγέλλουν ότι παρά την οικονομική "ασφυξία¨ που υφίστανται όλο αυτό το χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας, η κρατική βοήθεια περιορίστηκε στο έκτακτο επίδομα που δόθηκε στους εργαζόμενους οι οποίοι βγήκαν σε υποχρεωτική αναστολή και αυτό ουσιαστικά μόνο για το 2020, αφού το ΄21 η "τύχη του", προς το παρόν, αγνοείται….
Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι παρότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά εκείνοι επιβαρύνονται ακόμα με πάγια έξοδα λειτουργίας, όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ ( π.χ. για το ηλεκτρικό ρεύμα), οι οποίοι συνεχίζουν να έρχονται κανονικά, "σαν να μην υπάρχει κορωνοϊος" , όπως - χαρακτηριστικά -λένε.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αυτό αναγνώρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, γι αυτό όπως είπε, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, θα έχουν μια ειδική μεταχείριση.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε έτσι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του κλάδου που έχει πληγεί αρκετά από τη πανδημία.
Από την πλευρά του, διστακτικός ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ότι πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς.
Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης