Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brady (Ρεπουμπλικανοί ΗΠΑ): Ο Biden δεν θα «περάσει» αβρόχοις ποσί το σχέδιο για αυξήσεις φόρων

Brady (Ρεπουμπλικανοί ΗΠΑ): Ο Biden δεν θα «περάσει» αβρόχοις ποσί το σχέδιο για αυξήσεις φόρων

Σύμφωνα με κορυφαίους Ρεπουμπλικανούς, θα γίνει μάχη στο Κογκρέσο για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και επισημαίνουν ότι η χρηματοδότηση των υποδομών δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τους Αμερικανούς εργαζομένους

Σχετικά Άρθρα

To μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Ρεπουμλικανός Κevin Brady, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία κατά την περίοδο την περίοδο της προεδρίας του Donald Trump επισήμανε ότι η πρόταση του προέδρου Biden για αύξηση των φοπρολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και όσους έχουν υψηλά εισοδήματα δεν αποτελούν βάση διαλόγου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC τη Δευτέρα 3 Μαϊου 2021.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να συμβιβαστούμε καθιστώντας την Αμερική δραματικά λιγότερο ανταγωνιστική από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές της», δήλωσε ο Brady

Υποδομές

Ο Ρεπουμπλικανός από το Τέξας, με περισσότερες από δύο δεκαετίες στο Κογκρέσο, προέβλεψε «θα υπάρξει πραγματική μάχγ για αυτές τις αυξήσεις φόρων» και υποστήριξε «μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς θα καταβληθεί το κόστος» για το σχέδιο του Biden για επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές..
Θα υπάρξει σημαντική αντιπαράθεση για το σχέδιο αύξησης των φορων, σύμφωνα με τους κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους

Το σχέδιο Biden

Ο Biden την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε το δεύτερο μέρος του σχεδίου ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επενεκκίνηση της οικονομίας των ΗΠΑ μετά την καταστροφική πανδημία.
Τα δύο πακέτα στοχεύουν στην πραγματοποίηση τεράστιων επενδύσεων σε υποδομές, τη φροντίδα των παιδιών και πολλά άλλα έργα το κόστος των οποίων θα καλυφθεί εν μέρει μεσω της αυξησης τον υψηλότερο συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 39,6% και του συντελεστή φόρου για τα εταιρικά κέρδη στο 28%.
Οι προτάσεις του Biden αναστρέφουν ορισμένα βασικά μέρη του νόμου για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών της κυβέρνησης Trump του 2017,

Συμβιβασμός

Ο Brady σημείωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο μπορούν να «συμβιβαστούν απόλυτα» σε ένα σχέδιο για τις δημόσιες υποδομές, στο οποίο πάντοτε υπήρχε διακομματική συναίνεση
Αλλά «δεν πρέπει να χρηματοδοτούμε υποδομές στην πλάτη των Αμερικανών εργαζομένων», δήλωσε ο Brady.
Ανέφερε ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να ξεκινήσουν αναζητώντας «να ανακόψουν» ένα μέρος της σπατάλης στον προϋπολογισμό, και να επεναφέρουν στον αρχικό τους στόχο μια σειρά φορολογικών διατάξεων που χρησιμοποιούνταν για το σχέδιο για τις επενδύσεις στις υποδομές αλλά είχαν ενταχθεί σε άλλα νομοσχέδια.

Προοδευτική φορολόγηση

Ο Brady πρότεινε επίσης την αναζήτηση ιδιωτικών πηγών χρηματοδότησης για τις επενδύσεις σε έργα δημόσιων υποδομών.
«Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το ζήτημα για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στις υποδομές», δήλωσε ο Brady.
Την ίδια ώρα απορρίπτει την προοπτική φορολόγησης των πλουσίων, υποστηρίζοντας ότι ο φορολογικός κώδικας είναι ήδη «εξαιρετικά προοδευτικός».

Θέσεις εργασίας

.«Αυτές είναι οι δραματικές αυξήσεις των φόρων που έχουν πραγματικές επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας εδώ στην Αμερική.
Δεν υπάρχει αμφιβολία κατά την άποψή μου ότι πρόκειται να σαμποτάρει την ανάκτηση θέσεων εργασίας, θα οδηγήσει θέσεις εργασίας στο εξωτερικό », είπε.
Η αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή μόνο «καθιστά την Αμερική σχεδόν νεκρή ανταγωνιστικά και θα οδηγήσει θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να συμβιβαστούμε κάνοντας την Αμερική δραματικά λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές μας».

Μέση οδός

«Νομίζω ότι θα υπάρξει πραγματικός αγώνας για αυτές τις αυξήσεις φόρων και προβλέπω, κάποια στιγμή ελπίζω ότι θα υπάρξει μία μέση οδός που θα βρούμε, τόσο για τις υποδομές όσο και για μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς πληρώνουμε για αυτό, σημείωσε ο Brady.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης