Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Manchester United τιμωρεί οπαδούς της για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια

Βρετανία: Η Manchester United τιμωρεί οπαδούς της για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια
Ο σύλλογος θα συνεργαστεί με την αστυνομία για να εντοπίσει όσους εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα, συμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε
Σχετικά Άρθρα

Θα προχωρήσει σε τιμωρία των οπαδών της οι οποίοι διέπραξαν εγκληματικές πράξεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Κυριακής 2 Μαϊου, οι οποίες οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα της Premier League κατά της Liverpool, δήλωσε ο βρετανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Manchester United τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2021.
«Η πλειοψηφία των οπαδών μας έχει καταδικάσει τις εγκληματικές ενέργειες, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον του προσωπικού του συλλόγου, της αστυνομίας ή άλλων οπαδών, και αυτά πλέον γίνονται θέμα αστυνομίας», υπογράμμισε η United στην ανακοίνωσή της/
«Ο σύλλογος δεν έχει στόχο να τιμωρήσει ειρηνικούς διαδηλωτές, αλλά θα συνεργαστεί με την αστυνομία για να εντοπίσει όσους εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα, και θα εκδώσει επίσης τις δικές του κυρώσεις σε οποιονδήποτε κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας ή μέλος, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κυρώσεων», σημειώνεται.

Τα επεισόδια

Μια φωτοβολίδα ρίχτηκε στο βάθρο των ραδιοτηλεοπτικών φορέων καθώς οι οπαδοί έτρεξαν στο γήπεδο και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από τις εγκαταστάσεις του γηπέδου .
Η αστυνομία   δήλωσε ότι δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτός διακομίστηκε στο νοσοκομείο αφού δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι και τραυματίστηκε το πρόσωπο του

Διάλογος

Η Premier League είπε ότι αναγνώρισε τη δύναμη του συναισθήματος των οπαδών.
«Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε στενό διάλογο με τους υποστηρικτές και τους εκπροσώπους τους, καθώς συνεργαζόμαστε με την FA και την κυβέρνηση για τον εντοπισμό λύσεων, αλλά ζητάμε όλες οι διαμαρτυρίες να είναι ειρηνικές», δήλωσε η Premier League.
«Οι ενέργειες μερικών συλλόγων δεν επιτρέπεται να δημιουργήσουν τέτοιο διχασμό και αναστάτωση.
Είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αλήθεια του τι συνέβη και οδηγήσουμε αυτούς τους συλλόγους στο να λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

Boris Johnson

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson,, ο οποίος αντιτάχθηκε δημοσίως στα σχέδια της Super League, είπε ότι κατάλαβε τα κίνητρα πίσω από τις διαμαρτυρίες.
"Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες διαδηλώσεις, αλλά από την άλλη πλευρά καταλαβαίνω τη δύναμη του συναισθήματος των ανθρώπων", δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Κατανοώ»

Ο δήμαρχος του Manchester Andy Burnham εξέφρασε επίσης υποστήριξη στους σκοπούς των διαδηλωτών.
«Κατανοώ πλήρως τις μακροχρόνιες ανησυχίες των υποστηρικτών της ομάδας τόσο για την ιδιοκτησία όσο και για τη χρηματοδότηση του συλλόγου τους και για την ευρύτερη λειτουργία του ποδοσφαίρου», είπε.
«Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών διαδήλωσε ειρηνικά ... ωστόσο, δεν υπάρχει δικαιολογία για τις ενέργειες μειοψηφίας που τραυματίστηκαν αστυνομικοί και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων."
«Πληροφορίες σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό του παιχνιδιού και τυχόν πιθανές επιπτώσεις σε άλλα παιχνίδια θα ανακοινωθούν μετά από συζήτηση και συμφωνία με την Premier Leagu», δήλωσε η United.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης