eSports & Games

PlayStation: 7.8 εκ. PS5 στα χέρια καταναλωτών, κερδοφορία ρεκόρ για τη Sony

PlayStation: 7.8 εκ. PS5 στα χέρια καταναλωτών, κερδοφορία ρεκόρ για τη Sony
Η πανδημία δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για διασκέδαση στους καταναλωτές.
To PS5 μπήκε στη ζωή μας εν μέσω πανδημίας και μέσω μιας πολύ περίεργης κατάστασης με τη διαθεσιμότητα chips από τα εργοστάσια στην Κίνα. Οι πάρα πολλές καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής και της συγκεκριμένης κονσόλας έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα διαθεσιμότητας στην αγορά, η οποία υποδέχεται νέες παραλαβές με το σταγονόμετρο. Παρόλα αυτά, η κατάσταση αυτή δεν έκοψε το ρυθμό ανάπτυξης που σημειώνει εδώ και ένα 6μηνο το PlayStation και τα νέα οικονομικά στοιχεία της ιαπωνικής εταιρείας είναι αρκούντως εντυπωσιακά.

Η Sony ανακοίνωσε πως μέχρι και τις 31 Μαρτίου έχουν πουληθεί 7.8 εκατομμύρια κονσόλες PS5, με τα 4.5 εκ. από αυτές να έχουν φτάσει στα χέρια καταναλωτών από τις 17 Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα 3.3 εκ. μέσα στο πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε. Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον του κοινού για το PS4, την προηγούμενη κονσόλα, έχει πέσει σαφώς με μόλις 5.7 εκ. αντίτυπα να έχουν φτάσει στα χέρια καταναλωτών.

Το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου έφερε ακόμη πωλήσεις 338.9 εκ. games για τις δύο κονσόλες (276.1 εκ. αντίτυπα πουλήθηκαν την ίδια περίοδο το 2020), με τα 58.4 εκ. από αυτά να είναι της ίδιας της Sony. Η πλειοψηφία των πωλήσεων (79%) ήταν σε ψηφιακή μορφή, ενώ οι συνδρομητές της online υπηρεσίας PlayStation Plus έφτασαν τα 47.6 εκατομμύρια. Όλα τα παραπάνω απέφεραν στον τομέα ψυχαγωγίας της Sony τζίρο 24.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας ανάπτυξη της τάξης το 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για το επόμενο οικονομικό έτος, η Sony έκανε πρόβλεψη για τζίρο της τάξης των 26.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των videogames, κάτι που οφείλεται κυρίως στην μεγαλύτερη διαθεσιμότητα που θα υπάρξει σε κονσόλες PS5, αλλά και στα πολλά νέα next-gen παιχνίδια που θα έρθουν, όπως το Ratchet & Clank: Rift Apart και το νέο Gran Turismo. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως η κονσόλα θα βγει στο ράφι προς τα τέλη της χρονιάς και μέχρι τότε απλά θα εξυπηρετούνται ακόμη προ-παραγγελίες που υπάρχουν στα καταστήματα.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης