Πρόσωπα

Η Τσέλσι κινδυνεύει να χάσει τον Έιμπραχαμ όπως τον Λουκάκου

Η Τσέλσι κινδυνεύει να χάσει τον Έιμπραχαμ όπως τον Λουκάκου
Η Τσέλσι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σημαντική απόφαση, την οποία χρειάστηκε να πάρει και στο παρελθόν.
Οι «μπλε» είναι γνωστό πως διαθέτουν μία από τις πιο «πλούσιες» ακαδημίες στον κόσμο, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά από την πρόσληψη του Φρανκ Λάμπαρντ την περσινή σεζόν. Ο θρύλος του συλλόγου «σύστησε» στον κόσμο τους Μέισον Μάουντ, Ρις Τζέιμς, Τάμι Έιμπραχαμ και Φικάγιο Τομόρι, με τους τρεις πρώτους να κερδίζουν βασική θέση στο ροτέισιον του συλλόγου.
 
Από αυτούς που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή ήταν ο Έιμπραχαμ, με το νεαρό Άγγλο να αναλαμβάνει τον ρόλο του βασικού επιθετικού στην ομάδα του Λάμπαρντ. Στο παρελθόν είχε κάνει το «αγροτικό» του στην Τσάμπιονσιπ με τις φανέλες των Μπρίστολ Σίτι και Άστον Βίλα, ενώ βοήθησε την τελευταία να κερδίσει την άνοδο στην Premier League το 2019, πετυχαίνοντας 25 γκολ στο πρωτάθλημα. Είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ως δανεικός στην Σουόνσι την σεζόν 2017-18, μετρώντας μόλις πέντε γκολ.
 

Το δύσκολο ξεκίνημα και η «εξιλέωση»

Tammy_Abraham.jpg
 
Η θητεία του στους «μπλε» δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς αστόχησε στο τελευταίο και κρίσιμο πέναλτι στον τελικό του Super Cup με την Λίβερπουλ στις 14 Αυγούστου του 2019, κάτι που τον έκανε στόχο ρατσιστικής επίθεσης στα social media. Έδωσε άμεσα την απάντηση του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας απέναντι σε Νόριτς και Γουλβς συνολικά πέντε γκολ, με τους φίλους της Τσέλσι να πιστεύουν πως ο 23χρονος μπορεί να σπάσει την «κατάρα» της φανέλας με το 9 στον σύλλογο.
 
Η πρώτη σεζόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για τον ίδιο, καθώς βοήθησε την ομάδα να εξασφαλίσει μία θέση για το Champions League της νέας σεζόν, μέσω της 4ης θέσης, ενώ κέρδισε την πρώτη του κλήση στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ενώ ο ίδιος φάνηκε να έχει κερδίσει την θέση στην βασική ενδεκάδα, η απόκτηση των Τίμο Βέρνερ και Κάι Χάβερτς φάνηκε να αυξάνει τον ανταγωνισμό στην επίθεση των «μπλε».

 
Η «πολυκοσμία» στην κορυφή της επίθεσης

Abraham_Werner.jpg
 
Ο Λάμπαρντ προσπάθησε να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση με τους Έιμπραχαμ, Βέρνερ και Ολιβιέ Ζιρού να θέτουν υποψηφιότητα για μία θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Άγγλος διεθνής ήταν αυτός που βρισκόταν συνήθως στην κορυφή της επίθεσης, με τον Βέρνερ να αγωνίζεται στα «φτερά» και τον Ζιρού να βρίσκεται μεταξύ... πάγκου και κερκίδας. Από την πλευρά του, ο Έιμπραχαμ διατήρησε την επαφή του με τα δίχτυα, έχοντας 6 γκολ στο πρωτάθλημα και 5 στις υπόλοιπες διοργανώσεις.
 
Ωστόσο η άφιξη του Τόμας Τούχελ στις 26 Ιανουαρίου άλλαξε τα δεδομένα για τον Έιμπραχαμ, ο οποίος φάνηκε να χάνει χρόνο και «θέσεις» στην επίθεση. Η επιλογή του Γερμανού να «ενεργοποιήσει» τους Βέρνερ, Χάβερτς και Κρίστιαν Πούλισικ στην κορυφή της επίθεσης, μαζί με την επαναφορά του Ζιρού, περιόρισαν τον Άγγλο στον πάγκο, ο οποίος έχασε περαιτέρω έδαφος εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο.

 
Τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Λονδίνο

Abraham_Chelsea.jpg
 
Μπορεί στην αρχή της σεζόν η ανανέωση του συμβολαίου του με την Τσέλσι να θεωρείτο δεδομένη, με το υπάρχων συμβόλαιο να εκπνέει το 2023, ωστόσο πλέον όλα έχουν αλλάξει. Ο Τούχελ έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο νεαρό, την ώρα που Πούλισικ και Χάβερτς κερδίζουν «πόντους». Όλα αυτά την ώρα που η Τσέλσι θέλει να πραγματοποιήσει μία «ηχηρή» μεταγραφή στην κορυφή της επίθεσης, με τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Σέρχιο Αγουέρο και Ρομέλου Λουκάκου να βρίσκονται στην λίστα.
 
Ο ίδιος δεν σκέφτεται την ανανέωση του συμβολαίου του, την ώρα που η Τσέλσι θέλει να φέρει και άλλον επιθετικό και μάλιστα έναν που θα αγωνίζεται ως βασικός. Αρκετά είναι τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Έιμπραχαμ να ψάχνει για νέα ομάδα, με τις Γουέστ Χαμ και Λέστερ να παρακολουθούν την περίπτωση του. Ωστόσο η Τσέλσι δεν πρόκειται να τον αφήσει να φύγει εύκολα από το «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς αξιώνει ένα ποσό κοντά στις 40 εκατομμύρια λίρες.

 
Τα «φαντάσματα» και τα λάθη του παρελθόντος
 
Αυτή δεν πρόκειται να είναι η πρώτη περίπτωση που ο σύλλογος αφήνει έναν ταλαντούχο παίκτη να φύγει μέσα από τα χέρια. Κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, όπως και ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος αγωνίστηκε μόλις 15 φορές στον σύλλογο την διετία 2010-2012, προτού φύγει δανεικός σε Άντερλεχτ, Γουέστ Μπρομ και Έβερτον.

Romelu_Lukaku.jpg
 
Τα «ζαχαρωτά» τελικά τον εμπιστεύτηκαν και δαπάνησαν 28 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσουν το 2014, με τον ίδιο να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Από το 2014 μέχρι το 2017 αγωνίστηκε σε 166 αγώνες, μετρώντας 87 γκολ, προτού ακολουθήσει η μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 75 εκατομμύρια λίρες. Εκεί δεν μπόρεσε να βρει τον καλό το εαυτό, με την Ίντερ να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του το 2019, την οποία οδηγεί φέτος κοντά στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από σχεδόν μία δεκαετία.
 
Οι περιπτώσεις των Έιμπραχαμ και Λουκάκου παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες και αναμένεται να είναι μία άτυπη «δοκιμασία» για τον σύλλογο. Καλείται να επιλέξει εάν θα πουλήσει έναν από τους καλύτερους απόφοιτους της ακαδημίας του, ο οποίος αντεπεξήλθε στην πρώτη του κιόλας σεζόν ως βασικός, ή αν θα του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία το καλοκαίρι, όταν και ο Τούχελ δουλέψει με την ομάδα σε ολόκληρη την προετοιμασία.

Πηγή: England365

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης