Football Talk

Η τριλογία των κορυφαίων φορ ανήκει στη Σάλτσμπουργκ

tags :
Η τριλογία των κορυφαίων φορ ανήκει στη Σάλτσμπουργκ
Μία ο Χάαλαντ, μία ο Ντάκα και τώρα το μέλλον της Σλοβενίας. Ο Μπέντζαμιν Σέσκο ετοιμάζεται να γίνει ο νέος μεγάλος φορ της Σάλτσμπουργκ και να συνεχίσει το τρελό σερί του συλλόγου με τους επιθετικούς.
«Σύμπτωση που γίνεται κατά εξακολούθηση, παύει να είναι σύμπτωση», λέει ο λαός και η Σάλτσμπουργκ δικαιούται να το κάνει δικό της. Ο αυστριακός σύλλογος μπορεί να θεωρείται μία από τους πιο οργανωμένες ομάδες, όμως αυτό που κάνει με τους επιθετικούς της, είναι ανεξήγητο.
 
Όλα ξεκίνησαν με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος κατάφερε σε έξι μήνες να κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει και τώρα είναι εκ των κορυφαίων φορ του κόσμου. Η μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ, έκανε τον Πάτσον Ντάκα να ξεπεταχτεί και να πάρει τα ηνία. Όμως, τώρα, φαίνεται η πιθανή αποχώρησή του με προορισμό τη Λειψία, ανοίγει έναν νέο κύκλο. Αυτόν του Μπέντζαμιν Σέσκο.

 
Ο «Βίκινγκ» συστήθηκε…

 Η περσινή σεζόν είχε πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του κορωνοϊού, όμως η Σάλτσμπουργκ είχε πολλούς λόγους να χαμογελάει. Ο βασικός ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε ένα εξάμηνο που θα ζήλευε και ο κορυφαίος φορ του κόσμου με τα χρώματα του αυστριακού συλλόγου. Ένας ποδοσφαιριστής μόλις 19 ετών κατάφερε να μαγέψει Αυστρία και Ευρώπη χάρη στην απίστευτη εκτελεστική του ικανότητα.
 
Ταυτόχρονα, οι αριθμοί ήταν από άλλο πλανήτη. Σε συνολικά 27 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μάτωσε 29 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Η επιβράβευση ήταν η πώληση του στη Ντόρτμουντ τον Γενάρη έναντι 20 εκατ. Ευρώ και το εισιτήριο για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Από την άλλη, για την ομάδα της Red Bull, ήταν η αφετηρία για ένα απίστευτο σερί ανερχόμενων ποδοσφαιριστών. Η φήμη για ένα από τα καλύτερα σκάουτινγκ, επιβεβαιώθηκε.


Η πώληση του Χάαλαντ έφερε στο προσκήνιο νέο… λαβράκι!
 
Ο υπερταλαντούχος επιθετικός είχε… καλύψει την ποιότητα ενός άλλου επιθετικού που βρισκόταν στη Σάλτσμπουργκ. Η πώλησή του, βέβαια, τον έφερε στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον Πάτσον Ντάκα. Ο 22χρονος Αφρικανός κλήθηκε να μπει στα «παπούτσια» του Έρλινγκ Χάαλαντ, κάτι που για πολλούς ήταν αδύνατον. Ωστόσο, άπαντες διαψεύσθηκαν. Μόλις αποχώρησε ο Νορβηγός, το ταλέντο του βγήκε αμέσως στην επιφάνεια και οι αριθμοί το απεικονίζουν. 
 
Έκλεισε τη σεζόν με 27 τέρματα σε 45 ματς και η φετινή, είναι έτοιμη να ολοκληρωθεί με παρόμοιο τρόπο. Ήδη έχει ξεπεράσει τη περσινή επίδοση (31 σε 36 παιχνίδια) και αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους φορ της Ευρώπης. Έτσι δικαιολογείται το έντονο ενδιαφέρον από τις κορυφαίες ομάδες και την άμεση κίνηση της Λειψία για τον κάνει δικό της. Βέβαια, στο ενδεχόμενο της αποχώρησης το ερχόμενο καλοκαίρι, η Σάλτσμπουργκ έχει (και πάλι) την απάντηση.

 
Ανοίγει ο δρόμος για το «αύριο» της Σλοβενίας…
 
Ήδη στον αυστριακό σύλλογο ετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Σε καμία περίπτωση, δεν θέλουν να μείνουν δίχως επιλογές και όλα δείχνουν, πως θα ολοκληρωθεί μία απίστευτη τριλογία επιθετικών. Η φετινή σεζόν, κύλησε εντυπωσιακά για ένα τεράστιο ταλέντο που ανήκει στο εσωτερικό των «ταύρων». Συγκεκριμένα, ο Μπέντζαμιν Σέσκο μπορεί να μην έχει ενηλικιωθεί ακόμα (!), ωστόσο κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Λίφερινγκ (θυγατρική ομάδα της Σάλτσμπουργκ), στη δεύτερη κατηγορία Αυστρίας.

 
Η επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα ήταν εντυπωσιακή ενώ ο συνδυασμός της εκτελεστικής ικανότητας με την ταχύτητα που είχε, παρά το ύψος του (1,94 μ.), ολοκλήρωνε το πακέτο του. Αποκορύφωμα το παιχνίδι κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Αούστρια Βιέννης πριν λίγες μέρες. Το τελικό 5-1 έχει την σφραγίδα του Σλοβένου επιθετικού, ο οποίος μέτρησε τέσσερα γκολ σε 69 λεπτά συμμετοχής (!).
 
Εκτός αυτού, ο 17χρονος φορ είχε μόλις 20 επαφές στο διάστημα που αγωνίστηκε, κάτι που σημαίνει πως είχε ένα γκολ ανά πέντε (!!). Χάρη σε αυτά τα γκολ, έφτασε τα 14 φέτος και τα 11 στα τελευταία εννιά ματς. Αυτά τα στατιστικά δικαιολογούν τα 2,5 εκατ. Ευρώ που έδωσε η Σάλτσμπουργκ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019 από τη Ντομζάλε.


Μπορεί να ακούγεται ως ένα καλογραμμένο σχέδιο. Ένα πλάνο που κοιτάει μονίμως την επόμενη μέρα. Σε μερικούς αρέσει, σε άλλους όχι. Άπαντες όμως παραδέχονται πως λειτουργεί και τα τελευταία δύο χρόνια, έχει επιβεβαιωθεί τρεις φορές. Ο Μπέντζαμιν Σέσκο είναι το νέο «πουλέν» που είναι έτοιμο να γράψει ιστορία και η Σάλτσμπουργκ ολοκληρώνει την τριλογία των κορυφαίων φορ.

Νότης Χάλαρης
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης