Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιβανός: Απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως η τοποθέτηση Τσίπρα για AstraZeneca

Λιβανός: Απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως η τοποθέτηση Τσίπρα για AstraZeneca
Ο κ. Λιβανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να βρει έδαφος προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση για κακή διαχείριση της πανδημίας

«Ο Τζανακόπουλος είπε αυτό που πιστεύει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.
Ο κ. Λιβανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να βρει έδαφος προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση για κακή διαχείριση της πανδημίας.
Ακόμη τόνισε ότι υπάρχει αύξηση 20% στις τιμές του οβελία καθώς όπως είπε, το προηγούμενο διάστημα ήταν αυξημένες οι εξαγωγές λόγω του Πάσχα των Καθολικών.
Ο υπουργός ανέφερε πως οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν και ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους.
Τέλος αναφερόμενος στην συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (28/4) για το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε λόγο για απάραδεκτες δηλώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σπήλιου Λιβανού:

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα και κ. Τζανακόπουλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι, όσοι προσπαθούν να δουν στο κόμμα αυτό μια αστική λογική ή μια λογική κεντρογενούς στροφής απλά αυταπατώνται.
Κάποιοι το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα, κάποιοι το αντιλαμβάνονται σιγά–σιγά και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.
Νομίζω ότι από οποιονδήποτε και αν γινόταν προσπάθεια κερδοσκοπίας πάνω στην πανδημία θα αποτύγχανε, αυτό συμβαίνει και με την προσπάθεια που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει έδαφος και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για κακή διαχείριση της κρίσης.
Δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσει ούτε καν το ποσοστό των Ελλήνων που τον ψήφισε την προηγούμενη φορά».
«Όσον αφορά στο κομμάτι των δηλώσεων του κ. Τζανακόπουλου εγώ εκτιμώ ότι ο κ. Τζανακόπουλος είπε αυτό το οποίο πραγματικά πιστεύει.
Έχω ζήσει στη Βουλή αρκετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μπορώ να αντιλαμβάνομαι πότε κάτι τους ξεφεύγει και πότε είναι πραγματικά ιδεολογική τους τοποθέτηση.
Θεωρώ ότι εκφράσεις όπως ''εκκαθάριση'' η οποία παραπέμπει στο βαθύ παρελθόν που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε ή η αναφορά στους αρμούς της εξουσίας ή τα συνθήματα του τύπου ''σας τελειώνουμε ή μας τελειώνετε'' ή ότι πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή ή όλες αυτές οι απειλές του πως θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά αυτή είναι μια μειοψηφία η οποία όμως έχει όλη μαζευτεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
Γνώμη μου είναι ότι δεν εκπροσωπεί τη σύγχρονη Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται και για αυτό περιορίζει την υποστήριξή του στο κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.
Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος των εμβολίων της AstraZeneca, ο υπουργός τόνισε:
«Σοκαρίστηκα και εγώ με αυτό το οποίο είπε. Είναι μια απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως τοποθέτηση η οποία με αφήνει και εμένα ενεό.
Δηλαδή σε μια προσπάθεια που κάνουμε όλοι αυτή τη στιγμή έρχεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τοποθετείται ουσιαστικά απέναντι.
Όταν για παράδειγμα η νεολαία της ΝΔ τους καλεί να κάνουν από κοινού μια καμπάνια με τις άλλες νεολαίες και εκείνοι αρνούνται απλά αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθούν ανερυθρίαστα να κερδοσκοπήσουν πάνω στο κομμάτι της πανδημίας δημιουργώντας πρόβλημα και στον εμβολιασμό που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η μόνη μας άμυνα».
Αναφορικά με τις αυξήσεις των τιμών στα αμνοερίφια, ο κ. Λιβανός διευκρίνισε:
«Υπάρχει μια αύξηση της τάξης σχεδόν του 20% και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι είχαμε πολλές εξαγωγές το προηγούμενο διάστημα.
Δηλαδή είχαμε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για τα ελληνικά αμνοερίφια λόγω και του Πάσχα των Καθολικών και έτσι η μεγάλη αύξηση και η μεγάλη ζήτηση αυξάνει σε ένα βαθμό και τις τιμές».
«Η δικιά μας δουλειά είναι να κάνουμε ουσιαστικούς ελέγχους τους οποίους και κάνουμε με συστηματικό τρόπο σε όλη την αγορά με ένα ενιαίο σύστημα το οποίο έχουμε διαμορφώσει από πέρυσι και φέτος ουσιαστικά δουλεύει πολύ σωστά.
Από εκεί που είχαμε συνολικά το ’18-’19 γύρω στους 500 ελέγχους ήδη με τα στοιχεία της Μεγ. Δευτέρας είχαμε 4.500 ελέγχους.
Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τη νόθευση και να σταματήσουμε τις ελληνοποιήσεις. Έχουμε βρει περί τις 100 παραβάσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης