Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ για Πενταμερή για Κυπριακό: Σκοπός να δούμε εάν υπάρχει κοινό έδαφος για μια βιώσιμη λύση

ΟΗΕ για Πενταμερή για Κυπριακό: Σκοπός να δούμε εάν υπάρχει κοινό έδαφος για μια βιώσιμη λύση
Περισσότερες συναντήσεις για αύριο Πέμπτη 29/4 ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως σκοπός της Άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό είναι να διαπιστώσει «εάν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια βιώσιμη, διαρκή λύση στο Κυπριακό ζήτημα, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα» διατύπωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Farhan Haq.
Ο Haq, ο οποίος αναφέρθηκε στην άτυπη πενταμερή συνάντηση που διεξάγεται στη Γενεύη, στις διμερείς συναντήσεις του γγ του ΟΗΕ, Antonio Guterres με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς και το δείπνο που οργανώθηκε χθες Μ. Τετάρτη 27/4, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της Διάσκεψης.
«Η άτυπη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό ξεκίνησε στη Γενεύη πριν από λίγες ώρες.
Όπως γνωρίζετε, ο Γενικός Γραμματέας αποφάσισε να διοργανώσει αυτή τη συνάντηση μετά από διαβουλεύσεις που διεξήγαγε εκ μέρους του τους τελευταίους μήνες, η βοηθός γενική γραμματέας, Jane Holl Lute.
Την Τετάρτη το πρωί, θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση της ολομέλειας με τα πέντε μέρη και στη συνέχεια, το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με κάθε μια από τις πέντε αντιπροσωπείες.
Αργότερα το βράδυ, ο κ. Guterres θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.
Περισσότερες συναντήσεις αναμένονται την Πέμπτη, για τις οποίες θα δημοσιεύσουμε λεπτομέρειες αργότερα.
Σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιορίσει αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια βιώσιμη, διαρκή λύση στο Κυπριακό ζήτημα, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα», ανέφερε ο αν. εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης