Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΒΙΑΝΕΞ : Σταθερή ανάπτυξη και δυναμική παρουσία σε εγχώρια και διεθνή αγορά

tags :
ΒΙΑΝΕΞ : Σταθερή ανάπτυξη και δυναμική παρουσία σε εγχώρια και διεθνή αγορά

Διαρκής διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και σταθερή στήριξη της απασχόλησης

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., αποτελεί την κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ιδρύθηκε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, και δραστηριοποιείται στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας για περισσότερα από 95 χρόνια.

Με ένα ευρύ επιχειρηματικό πεδίο, που περιλαμβάνει παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες, η ΒΙΑΝΕΞ έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην ελληνική, αλλά και τη διεθνή αγορά.

Σημαντική ανοδική πορεία την τελευταία δεκαετία

Η ΒΙΑΝΕΞ έχει αποδείξει τη δυναμική της στον κλάδο, παρουσιάζοντας μία διαρκή βελτίωση στα προϊόντα και τα μεγέθη της.
Ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία, από το 2010 ως και το 2020, η ΒΙΑΝΕΞ παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.
Το σύνολο των ενοποιημένων πωλήσεων για το 2020 έφτασε τα 371,00 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 23,13% σε σχέση με το 2019.

Με όραμα την εξέλιξη

Με όραμα να συνεχίσει να εξελίσσεται ο Όμιλος και να διευρύνει την παρουσία και την τεχνογνωσία του σε παγκόσμιο επίπεδο, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διευρύνεται συνεχώς με την προσθήκη νέων συνεργασιών και σκευασμάτων, δίνοντας ώθηση στην εταιρεία.
Σημαντικοί διεθνείς φαρμακευτικοί οίκοι, όπως οι φαρμακευτικές εταιρείες JANSSEN και MSD με μακροχρόνια συνεργασία, αποδεικνύουν διαρκώς τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους, τόσο στη ΒΙΑΝΕΞ, όσο και στη ΒΙΑΝ, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, για την παραγωγή, την αντιπροσώπευση και τη εμπορία των προϊόντων τους.
Το 2019 αποτέλεσε χρονιά-σταθμό για τον ‘Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, με την εξαγορά της φαρμακευτικής εταιρείας ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α.Ε. με σκοπό την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των γενοσήμων προϊόντων.

Προσανατολισμός στις διεθνείς αγορές

Ο τομέας των εξαγωγών, αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας δραστηριότητα.
Η ΒΙΑΝΕΞ εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξωστρέφειας, εντάσσοντας ευρέα επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού.
Μάλιστα για το 2020 οι εξαγωγές έφτασαν στο 22% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, η οποία πλέον έχει παρουσία με εγκεκριμένα σε κυκλοφορία προϊόντα σε 56 χώρες ανά τον κόσμο.
Η ισχυρή εξαγωγική δυναμική της αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία: το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 σε 57,26 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 206%.
Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ σημειώνει: «Αποδεικνύουμε κάθε χρόνο την επιτυχή επιχειρηματική μας ανάπτυξη και δυναμική, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Με τη συνεχή αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας και με τη διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών μας, πετύχαμε μεγάλη ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Στήριξη της απασχόλησης στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Ακόμα και στις περιόδους με τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, ο Όμιλος δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του και να προσφέρει θέσεις εργασίας.
Στο άμεσο μέλλον, η ΒΙΑΝΕΞ έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός νέου εργαστηρίου Έρευνας & Ανάπτυξης στην περιοχή της Πάτρας - ακόμη ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει και στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας.

Έμφαση στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων

Σταθερή στις αξίες της και με διαρκή βελτίωση στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να επενδύει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Α’ Εργοστασίου της, αλλά και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του.
Το 2020 ξεκίνησε η υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 συνολικού ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας νέας γραμμής στείρων προϊόντων μικρού όγκου, που ικανοποιεί τις νέες προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που πρόκειται σύντομα να τεθούν σε ισχύ.
Πρόκειται για μία γραμμή τεχνολογίας Closed RABS (Restricted Access Barrier System), η πρώτη που εγκαθίσταται σε ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Επιπλέον, εκσυγχρονίζεται η γραμμή στείρων κολλυρίων και nasal sprays του εργοστασίου και παράλληλα αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός σε δύο συσκευαστικές γραμμές με στόχο υψηλότερες ταχύτητες συσκευασίας, με περισσότερους ελέγχους ποιότητας και νέες μορφές συσκευασίας πιο φιλικές στο περιβάλλον με την διακοπή χρήσης πλαστικού (PVC).
Στο πλαίσιο του επενδυτικού αυτού σχεδίου, υλοποιούνται μια σειρά από έργα για την βελτίωση των αποθηκευτικών χώρων, των υποστηρικτικών δικτύων καθώς και του εξοπλισμού του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου του Α΄ Εργοστασίου.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Οι προκλήσεις και οι επιπτώσεις της πανδημίας θα αφήσουν σημαντικό αποτύπωμα στις αγορές παγκοσμίως, ενώ διαφαίνεται ότι κανένας κλάδος δεν θα μείνει αμιγώς αλώβητος.
«Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της πρωτόγνωρης εποχής που διανύουμε, η ΒΙΑΝΕΞ έχει διατηρήσει σταθερά τα μερίδια της αγοράς της, τόσο κατά τα τελευταία χρόνια, όσο και το προηγούμενο έτος», σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.
«Με συνεχείς επενδύσεις και στρατηγικές επιχειρησιακές κινήσεις, η εταιρεία μας σημείωσε ανοδικά μεγέθη και το 2020, παρουσιάζοντας υγιή επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.
Με πίστη στο όραμά μας και τις αρχές μας, με ακλόνητη ποιότητα στην παραγωγή μας και διαρκή φροντίδα για τους ανθρώπους μας, ήδη εργαζόμαστε για να κάνουμε το 2021 μια ακόμα χρονιά ευχάριστων εξελίξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης