Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Σήμα ανόδου από S&P – Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω της υπερκάλυψης της Πειραιώς

XA: Σήμα ανόδου από S&P – Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω της υπερκάλυψης της Πειραιώς
Πλέον ο τεχνικός κοντινός στόχος για το Γενικό Δείκτη είναι οι 950 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Η αναπάντεχη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P αλλά και η υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κάνει τους αναλυτές πιο αισιόδοξους τόσο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑ, όσο και για τη μακροπρόθεσμη.
Επιπλέον με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από την τρέχουσα χρήση, οι αποτιμήσεις των ελληνικών εισηγμένων γίνονται πιο ελκυστικές.
Για σήμερα αναμένεται η αγορά να αντιδράσει θετικά στην αναβάθμιση και στο επίκεντρο θα βρεθεί ο τραπεζικός κλάδος και λόγω της κάλυψης της αύξησης της Πειραιώς αλλά και των θετικότερων προοπτικών της οικονομίας.
Οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται και μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει όλες οι εισηγμένες να έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2020.
Μέχρι στιγμής πολλές εισηγμένες επιβραβεύουν τους μετόχους τους με υψηλά μερίσματα, ενώ και οι προοπτικές όπως αποτυπώνονται στις τηλεδιασκέψεις στέλνουν ένα πιο θετικό μήνυμα.
Πλέον ο τεχνικός κοντινός στόχος για το Γενικό Δείκτη είναι οι 950 μονάδες.

Euroxx
Περιμένουμε πως η αγορά θα αντιδράσει θετικά στην μη αναμενόμενη αναβάθμιση από τη S&P και την υπερκάλυψη της αύξησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε το ΧΑ να ξεκινήσει την εβδομάδα με ισχυρότερη ψυχολογία μετά και την έκπληξη της αναβάθμισης από την S&P την περασμένη Παρασκευή.

Optima Bank
Η μη αναμενόμενη αναβάθμιση από την S&P και η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, θα οδηγήσουν την αγορά στο ξεκίνημα της εβδομάδος.

Merit
Θετική έκπληξη και νέο για το ΧΑ η αναβάθμιση από την S&P.
Η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, οι αναβαθμίσεις από τους οίκους πιστοληπτικούς αξιολόγησης και η μείωση της φορολογίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η bull market θα κρατήσει καιρό εκτός και αν συμβεί πάλι κάτι αναπάντεχο.
Παραμένουμε αγοραστές στα παρόντα επίπεδα σε μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση όπως οι ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ και θα αλλάξουμε την στάση μας σε θετική για τον τραπεζικό κλάδο, μετά τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 867 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 880 και 867 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Beta
Περιμένουμε η αναβάθμιση της S&P να προσφέρει αισιοδοξία στη σημερινή συνεδρίαση, με το αγοραστικό ενδιαφέρον στις τράπεζες να οδηγεί την αγορά.

Depolas
Θετική έκπληξη αποτελεί η αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης S&P σε ΒΒ (με θετικό outlook), γεγονός που μπορεί να αποτελέσει το πάτημα που αναζητούσε ο ΓΔΧΑ για την καταγραφή νέου υψηλού, ήτοι πάνω από τις 910 μονάδες.
Ωστόσο, η συσχέτισή μας με τους διεθνείς δείκτες είναι εξίσου σημαντική για να μπορέσουν οι τρέχουσες τιμές να αποτελέσουν παρελθόν.
Ορατή είναι πλέον η υπέρβαση των προ πανδημίας επιπέδων.
Σημειώνουμε ότι εντός εβδομάδας ανακοινώνουν εταιρικά αποτελέσματα πληθώρα εταιρειών του S&P 500, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη.
Η σημερινή ατζέντα μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος (Απριλίου) IFO στην Γερμανία και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών (Μαρτίου) στις ΗΠΑ

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης