Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Al Baker (Qatar Airways): Τα χειρότερα δεν έχουν τελειώσει, αργεί η ανάκαμψη των αερομεταφορών

Al Baker (Qatar Airways): Τα χειρότερα δεν έχουν τελειώσει, αργεί η ανάκαμψη των αερομεταφορών
«Πιστεύω ότι η ανάκαμψη της αερομεταφορών δεν θα γίνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο CEO της αεροπορικής εταιρείας
Σχετικά Άρθρα

Στον πάγο έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη των αερομεταφορών και προειδοποίησε για την ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας στη δημιουργία των διαβατηρίων εμβολιασμού με στόχο τη διάσωση της βιομηχανίας.
«Πιστεύω ότι η ανάκαμψη της αερομεταφορών δεν θα γίνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν βλέπω ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει ακόμη », είπε ο Akbar Al Baker όπως γράφουν οι Financial Times.

Πιο απαισιόδοξος από ΗΠΑ - Ευρώπη

Ο CEO της Qatar Airways εμφανίζεται περισσότερο απαισιόδοξος σε σύγκριση με τους επικεφαλής πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, οι οποίοι προβλέπουν ανάκαμψη τους επόμενους μήνες.
Στις ΗΠΑ, εκτιμούν πως οι χειρότερες επιπτώσεις της κρίσης έχουν περάσει ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν ελπίδες για αναζωογόνηση των αερομεταφορών μόλις αρθούν οι περιορισμοί στα σύνορα.
Ωστόσο, ο Al Baker πιστεύει ότι τα εμβόλια είναι μόνο μια προσωρινή λύση επειδή δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο καιρό προσφέρουν προστασία έναντι του Covid-19.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να καταλήξει σε τέταρτο, πέμπτο ή έκτο κύμα Covid αφού ανοίξει τα σύνορά του σε διεθνή ταξίδια, προειδοποίησε.
Η Qatar Airways είναι μία από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία 30 χρόνια, ενισχυμένη από τον μεγάλο πλούτο των ιδιοκτητών της για να συνδέσει σημεία σε όλο τον κόσμο μέσω αεροδρομίων στη Μέση Ανατολή.

Βασίζεται σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

Ωστόσο, βασίζεται περισσότερο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, τα οποία αναμένεται να ανακάμψουν πιο αργά από τις πτήσεις εσωτερικού και μικρών αποστάσεων.
Το Κατάρ βρίσκεται επί του παρόντος στη «κόκκινη λίστα» χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις.
Ο Al Baker προέτρεψε χώρες και οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να εργαστούν πιο στενά για την ανάπτυξη διαβατηρίων εμβολιασμού.
«Κάθε χώρα παράγει τις δικές της εφαρμογές, τα δικά της πρωτόκολλα και αυτό, στο τέλος, δεν θα λειτουργήσει», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης