Διεθνή

Γερμανία - δημοσκόπηση: Οι Πράσινοι με 28% ξεπέρασαν CDU και CSU που υποχώρησαν στο 27%

Γερμανία - δημοσκόπηση: Οι Πράσινοι με 28% ξεπέρασαν CDU και CSU που υποχώρησαν στο 27%
Οι Πράσινοι κατέγραψαν δημοσκοπικά κέρδη 6% φτάνοντας στο 28% σε έρευνα της εταιρείας Kantar για την εφημερίδα Bild am Sonntag
Σχετικά Άρθρα

Οι Πράσινοι ξεπέρασαν τους Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel (CDU) σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά αφότου, το κόμμα της αντιπολίτευσης όρισε την Annalena Baerbock ως την κορυφαία υποψήφια για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021.
Οι Πράσινοι κατέγραψαν δημοσκοπικά κέρδη 6% φτάνοντας στο 28% σε έρευνα της εταιρείας Kantar για την εφημερίδα Bild am Sonntag.
Είναι το υψηλότερο ποσοστό, που έχει καταγραφεί ποτέ για τους Πράσινους στην εβδομαδιαία έρευνα της Kantar.
Η υποστήριξη των πολιτών προς το CDU της Merkel και το αδελφό κόμμα CSU υποχώρησε κατά 2% στο 27%.

Υπεροχή Baerbock έναντι Laschet

Η τελευταία δημοσκόπηση έρχεται χρονικά μετά τον ορισμό της Baerbock ως υποψηφίας καγκελαρίου για τους Πράσινους και του Armin Laschet για τους Χριστιανοδημοκράτες.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, (SPD) μικρότερος κυβερνητικός εταίρος υποχώρησαν κατά 2% και βρίσκονται στο 13% το χαμηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 2019.
«Τις τελευταίες ημέρες, οι Πράσινοι κατάφεραν να κερδίσουν ψηφοφόρους από το CDU / CSU, το SPD, το Αριστερό Κόμμα, αλλά και πολίτες που δεν έχουν κομματική τοποθέτηση», σημειώνει στη Bild ο πολιτικός αναλυτής Torsten Schneider.
«Αντιμετωπίζουν θέματα που είναι δημοφιλή αυτήν τη στιγμή.
Επιπλέον, η Annalena Baerbock επωφελείται από τις αδυναμίες των δύο ανταγωνιστών της», συνέχισε.


germany_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης