Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑ το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑ το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις του Ην. Βασιλείου από την S&P
Σχετικά Άρθρα

Σε «ΑΑ» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου η Standard & Poor's, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook). 
Η ταχεία διάθεση εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιτρέψει τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση κατά τα έτη 2021 και 2022.
Ωστόσο, η περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ ενδέχεται να επηρεάσει την ανάκαμψη.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αρχίσει να μειώνεται φέτος καθώς αίρονται τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, επιτρέποντας στο χρέος της γενικής κυβέρνησης προς το ΑΕΠ να αρχίσει να μειώνεται από το 2022. 
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, το πραγματικό ΑΕΠ θα αυξηθεί 4,3% το 2021 και 6,8% το 2022, αφού συρρικνώθηκε κατά περίπου 10% το 2020.
Το έλλειμμα θα μειωθεί στο 10% του ΑΕΠ φέτος, καθώς οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα περιστέλλονται, αυξάνοντας τα έσοδα και απαιτώντας χαμηλότερες αντικυκλικές δαπάνες.
Οι δανειακές ανάγκες θα συνεχίσουν να μειώνονται σταδιακά έως το 2024, επιτρέποντας στη μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης έναντι του ΑΕΠ το 2022, από το 110% το 2021.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης