Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να χωρίσει την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να χωρίσει την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα
Χωρίς πλέγμα στήριξης των επιχειρήσεων, κινδυνεύουμε να έχουμε λουκέτα και ένα κατεστραμμένο τοπίο είπε η κα.Γεννηματά
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι κατάφερε να χωρίσει την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία προειδοποίησε για λουκέτα, ανεργία και κατεστραμμένο τοπίο εάν δεν υπάρξει ένα πλέγμα στήριξης των επιχειρήσεων.
«Η αλήθεια είναι ότι κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης με τα μέτρα και την πολιτική του να εξαντλήσει και την αντοχή της κοινωνίας και της οικονομίας.
Και αναγκάζεται σήμερα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να μιλήσει για άνοιγμα και για έναν οδικό χάρτη που ευχόμαστε να υλοποιηθεί και να μην έχει πισωγυρίσματα.
Όμως, πρέπει να σκεφτούμε ότι έκλεισε την Ελλάδα με 2.000 κρούσματα και σήμερα έχουμε πάνω από 3.000, πάνω από 800 διασωληνωμένους, ενώ τότε είχαμε πολύ λιγότερους.
Δεν ανοίγουμε λοιπόν γιατί πηγαίνουμε καλύτερα, γιατί τα επιδημιολογικά δεδομένα μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά γιατί ενώ ζούμε μία δραματική περίοδο με ένα σύστημα υγείας που έχει φτάσει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του, έχουμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο από την εξάντληση της οικονομίας και της κοινωνίας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές

«Εξ ανάγκης ανοίγουμε γιατί προφανώς δεν υπάρχουν άλλες αντοχές και είναι ολοφάνερο αυτό από την ελληνική κοινωνία, την οποία κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να χωρίσει σε δύο στρατόπεδα.
Υπάρχει ένα στρατόπεδο, που παρά την κούραση τηρεί τα μέτρα και μια άλλη κατηγορία που αντιδρά σε όλα αυτά που ζει, γιατί βλέπει πως δεν υπάρχει λογική, δεν υπάρχει αποτέλεσμα και δεν τηρεί τα μέτρα.
Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη μέση σε ένα ατελείωτο αδιέξοδο, διότι επέλεξε αυτά τα οριζόντιο περιοριστικά μέτρα επί μακρόν που είναι φανερό ότι δεν είχαν αποτελέσματα.
Σήμερα κάνει το απονενοημένο βήμα να ανοίξει τις δραστηριότητες θεωρώντας ότι θα βοηθήσει ίσως ο καιρός;
Ότι θα βοηθήσουν οι εμβολιασμοί;» διερωτήθηκε η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτύχει στη διαχείριση της επιδημίας.

Μειώνει την φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων

Ερωτηθείσα για τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η κα.Γεννηματά είπε ότι εδώ και πολύ καιρό το ΚΙΝΑΛ μιλούσε «για την μείωση της προκαταβολής και της εισφοράς αλληλεγγύης», υποστηρίζοντας ότι «αν και ήταν αυτονόητη δεν αφορά συνταξιούχους και ανθρώπους του δημοσίου λες και είναι οι έχοντες και οι κατέχοντες».
«Αυτό που είναι απαράδεκτο και το καταδικάζουμε αμέσως είναι ότι όταν βρίσκεται σε τέτοια κρίση, όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο σημείο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν γονατίσει και κινδυνεύουν με το που ανοίξουν να έχουμε λουκέτα και ντόμινο ανεργίας, δεν πας να μειώσεις τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων.
Δηλαδή, μιλάμε για κάποιες λίγες, μεγάλες επιχειρήσεις.
Όταν μειώνεις τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων και προφανώς των μεγάλων επιχειρήσεων δείχνεις την πολιτική σου επιλογή ως κυβέρνηση και ποιους θέλεις να στηρίξεις.
Προφανώς όχι τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που γονατίζουν» είπε η κα.Γεννηματά.

Προειδοποίηση για λουκέτα

«Λέω ότι η στήριξη δεν πήγε σε αυτούς που θα έπρεπε.
Πήγε σε άλλα χέρια.
Αυτή τη στιγμή τα μέτρα που λέει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν, δεν είναι επαρκή.
Για παράδειγμα στην εστίαση το πρόγραμμα ρευστότητας αφορά όσους έχουν μείωση τζίρου 30% σχετικά με το 2019 και το 2020.
Μένει έξω το 2021, που έχουμε ήδη τέσσερις μήνες και μένουν έξω όσοι έχουν μείωση τζίρου έστω 20% που επίσης είναι πολύ σημαντική μείωση.
Θα έπρεπε και γι’ αυτούς να υπάρχει ένα πρόγραμμα στήριξης.
Επιπλέον χρειάζεται να υπάρξει μία ρύθμιση για τις οφειλές στο δημόσιο όλων αυτών των επιχειρήσεων, διότι αν ξεκινήσουν και πρέπει να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Εμείς μιλάμε για 120 δόσεις και για τους συνεπείς σε αυτή τη ρύθμιση κούρεμα 30%.
Μιλάμε για στήριξη με 100% επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επόμενους μήνες για να μην έχουμε ντόμινο ανεργίας.
Μιλάμε για παράταση της μείωσης ενοικίου στο 40% για τους επόμενους τρεις μήνες.
Και βεβαίως να υπάρξει προστασία στους πλειστηριασμούς και αναστολή στον πτωχευτικό νόμο, ο οποίος αν εφαρμοστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες θα οδηγήσει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρηματιών να κλείσουν τις επιχειρήσεις.
Αν δεν υπάρχει ένα πλέγμα στήριξης των επιχειρήσεων για να ανοίξουν με ασφάλεια κινδυνεύουμε στο επόμενο διάστημα να έχουμε λουκέτα στην αγορά, ανεργία και ένα κατεστραμμένο τοπίο» ανέφερε η κα.Γεννηματά.

Φάσκει και αντιφάσκει ο Μητσοτάκης

«Είπε ο Πρωθυπουργός ότι η εικόνα θα είναι μετά όπως περίπου μετά από ένα πόλεμο.
Μετά είπε ότι τα τραύματα δεν είναι σημαντικά.
Δεν ξέρουμε πότε έχει δίκιο, γιατί αντιφάσκει με αυτά που λέει.
Εμείς αυτό που δεν θέλουμε είναι να δούμε μία οικονομία με ερείπια.
Αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε ως αντιπολίτευση με τις προτάσεις μας» τόνισε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης