Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις 900 μονάδες – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις 900 μονάδες – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε S&P σήμερα, έχουμε καλά εταιρικά αποτελέσματα και εκτιμήσεις καλές για το 2021, έχουμε μειώσεις φόρων και άνοιγμα εστίασης. Η αγορά δείχνει καλή ψυχολογία και ο Γ.Δ. άνοιξε με μικρή άνοδο και κοντά στις 900 μονάδες. Οι τράπεζες έχουν και πάλι καλή εικόνα. Ξεχωρίζουν και πάλι αρκετά μικρομεσαία.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το άνω μέρος του εύρους η τιμή διάθεσης, ήτοι στα 1,15 ευρώ. Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δείχνει πως υπάρχουν υποψίες για ανοικτές πωλήσεις, χωρίς κάλυψη ή θέλει να προλάβει καταστάσεις. Θετική για τη στήλη η ανακοίνωση καθώς δείχνει πως η Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση. Στα 1,82 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω από τα 1,23 ευρώ η ΑΛΦΑ, στα 2,60 ευρώ η ΕΤΕ και με οριακή άνοδο η ΕΥΡΩΒ. Η άνοδος των τραπεζών σπρώχνει το γενικό δείκτη στις 900 μονάδες.

ΤΙΤΑΝ: Η διοίκηση προτίθεται να ακυρώσει το 5% των ιδίων μετοχών που κατέχει.

ΝΙΚΑΣ: Θετικά τα αποτελέσματα καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία αλλά κυρίως γιατί η αύξηση κεφαλαίου έχει κάνει πλέον θετικά τα ίδια κεφάλαια. Δε βλέπουμε πλέον λόγο παραμονής στην επιτήρηση, εκτός και αν το ΧΑ αποφασίσει διαφορετικά. Περιμένουμε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα, που γίνεται συνήθως λίγο μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στην κατηγορία χρηματιστήριο θα βρείτε αναλυτικό θέμα αναφορικά με τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη. Σημειώνουμε πως ρωτήσαμε τη διοίκηση για την αποτίμηση της εισηγμένης και μας επανέλαβαν αυτά που μας είχαν πει και πέρυσι. Τώρα είπαν, πως παρά την άνοδο δεν έχει βρει τη δίκαιη τιμή. Δυνατό αναμένεται το πρώτο τρίμηνο αλλά και το πρώτο εξάμηνο. Ο χαμηλός δείκτης net debt/EBITDA και οι ισχυρές ταμειακές ροές δίνουν τη δυνατότητα για εξαγορές. Στα 5 ευρώ η μετοχή.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 πήγε εξαιρετικά και υπερκάλυψε τη ζημιά του πρώτου που ήταν μεγάλη. Ωστόσο τα κέρδη είναι μειωμένα σε σύγκριση με του 2019. Στις 218 χιλ. ευρώ από 1,24 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει πως οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημειώνουν αύξηση 38%. Αυξάνει επίσης τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις αύξησαν το δανεισμό. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε απομόχλευση ή να βελτιωθούν τα EBITDA σημαντικά για να μένει και κάτι στους μετόχους.

ΕΥΑΘ: Πωλήσεις το 2020 71,9 εκατ. ευρώ από 72,6 εκατ. ευρώ, ΕBITDA 22,6 εκατ. ευρώ από 25,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 11,8 εκατ. ευρώ από 14,6 εκατ. ευρώ. Μέρισμα 0,223 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,6%. Ταμειακά διαθέσιμα 81,9 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 185,4 εκατ. ευρώ και μηδενικός σχεδόν δανεισμός. Με αποτίμηση 176 εκατ. ευρώ έχουμε p/e 15 φορές, p/bv 0,95 και το 46% της αποτίμηση στο ταμείο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με αποτίμηση 6,6 εκατ. ευρώ είχε καθαρά κέρδη 765 χιλ. ευρώ από ζημιά 952 χιλ. ευρώ. Παίζει δηλαδή με μονοψήφιο p/e τα κέρδη του 2020. Τα ίδια κεφάλαια στα 16,6 εκατ. ευρώ άρα εξαιρετικά χαμηλός ο δείκτης P/BV. Υψηλός ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA και φτωχές οι ταμειακές ροές. Όμως η αποτίμηση δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα.

Εδώ βέβαια το θέμα είναι πως βγαίνουν μεγάλες πωλήσεις κατά διαστήματα. Στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις κινείται ανοδικά και με χαμηλούς όγκους. Βλέπουμε πως η Ελένη Κορδέλλου στο τέλος του 2020 είχε το 22,34% από 23,46% στο τέλος του 2019. Με αυτά τα αποτελέσματα η μετοχή με όγκο 2.400 τεμάχια άνοιξε στο -11,54% και στα 0,2760 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά.

ΟΛΘ: Στα 28 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΕΧΑΕ: Δε νομίζουμε πως έχει αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής η βελτίωση των αποτιμήσεων και του τζίρου του ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης