Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Θεαματική κίνηση με προσέγγιση των 900 μονάδων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Θεαματική κίνηση με προσέγγιση των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Θεαματική κίνηση σήμερα με προσέγγιση ξανά των 900 μονάδων και πολύ καλό τζίρο παρά τις αυξήσεις κεφαλαίων και τις εκδόσεις ομολόγων. Τρομερή σήμερα ξανά η Alpha Bank αλλά βοήθησαν και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Καλή άνοδος και από Εθνική, αντίδραση λόγω ΑΜΚ από Ελλάκτωρ, εξαιρετική κίνηση από Viohalco, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Fourlis.

Η πρόσφατη διόρθωση άφησε ένα μικρό παράθυρο τοποθετήσεων. Στη συνέχεια οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών γίνονται σε ανοδική κίνηση. Στήριξη από εκπληκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται. Σε αυτά πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές και όχι στα ΘΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πριν μερικές εβδομάδες η Alpha Bank έδειχνε πως δεν είχε διάθεση να ακολουθήσει και είχε μεγάλο discount σε σχέση με την απόδοση των 2 άλλων συστημικών. Με τη θεαματική κίνηση των τελευταίων ημερών καλύπτει ένα μέρος αυτής της υποαπόδοσης. Νέα υψηλά σχεδόν 14 μηνών σήμερα και πάει να κλείσει ένα χάσμα που είχε αφήσει πέρυσι στη μεγάλη πτώση.

Σο +6,59% η ΑΛΦΑ (τρεις συνεχόμενες ανοδικές), στο +3,40% η ΕΤΕ και στο +0,21% η ΕΥΡΩΒ. Θα πούμε επίσης πως το να κοιτάμε την αποτίμηση της ΑΛΦΑ και πόσο θα έχει η ΠΕΙΡ δε μας λέει κάτι. Η ΠΕΙΡ μηδένισε πρόσφατα τα λεφτά που έβαλε το ΤΧΣ και πήρε μετοχές από τη μετατροπή των Cocos και μηδένισε και όλους τους παλιούς μετόχους. Από την αρχή πάλι το κοντέρ. Η ΑΛΦΑ δεν έχει κάνει αύξηση.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μεγάλος και σήμερα ο όγκος στο συμβόλαιο της μετοχής. Ξεπέρασε τα 70 χιλ. συμβόλαια. Παραμένει μεγάλη η διαφορά με το συμβόλαιο στα 1,52 ευρώ και τη μετοχή στα 1,76 ευρώ με υψηλό μάλιστα στα 1,88 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Μπορεί να κούρασε αρκετούς μέχρι να κάνει κίνηση, μπορεί να έβλεπαν άλλες να ανεβαίνουν και αυτή να μη μπορεί, αλλά ήρθε η σειρά της. Σε τιμές Σεπτεμβρίου 2014 πλέον η μετοχή. Πριν από ένα μήνα ήταν κάτω από τα 7 ευρώ και σου έδιναν όσα ήθελες. Σήμερα στα 9,05 ευρώ και στο +3,55% με αποτίμηση 963 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ: Παραμένει υπερβολικά πίσω έναντι της ΕΥΔΑΠ. Αύριο θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα. Στα 4,85 ευρώ και στο +2,75%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η έγκριση της αύξησης κεφαλαίου αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος από την αβεβαιότητα που επικρατούσε έως σήμερα. Θεωρούμε πως αν δε μπουν οι εφοπλιστές, (είπαν πως θα μπουν), θα υποστούν μεγάλο dilution και άρα θα χαθεί και μεγάλο μέρος από τη δύναμη που έχουν σήμερα. Από την άλλη θα ισχυροποιηθούν οι Ολλανδοί και μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν το 33% χωρίς να απαιτηθεί δημόσια πρόταση.

Η αύξηση είναι απαραίτητη μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων χρήσεων. Ίσως όμως να χρειάζονται και κάποιες άλλες κινήσεις. Μεγάλη η άνοδος της μετοχής με την αγορά να επικροτεί την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Στα 1,4250 ευρώ και στο +14,64% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με επιτόκιο 2,25% άντλησε 500 εκατ. ευρώ. Στα 14,98 ευρώ η μετοχή με άνοδο 2,67%.

ENTERSOFT (απάντηση): Πιστεύουμε πως έχασε momentum στο τέταρτο τρίμηνο και έτσι τα καθαρά κέρδη δεν ήταν αυτά που περίμεναν ίσως κάποιοι που την παρακολουθούν. Με αποτίμηση πάνω από 93 εκατ. ευρώ, θεωρούμε το p/e υψηλό.

ΟΛΘ: Με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε και το μέρισμα που ανακοίνωσε θα έπρεπε να είναι στο +10%. Όμως στην αγορά υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για δημόσια πρόταση, αυτό φημολογείται, και εκεί αποδίδεται η υστέρηση. Η στήλη δε θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση να φύγει από το ΧΑ, ακόμα και αν υπάρξει υποχρέωση δημόσιας πρότασης. Η μετοχή είναι τσάμπα, αλλά βλέπετε οι επενδυτές ασχολούνται με υπερδανεισμένες και με αυτές που έχουν να δώσουν μέρισμα από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Στα 27,70 ευρώ και στο +2,21%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλά τα είπε και φέτος η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη και αύριο θα έχουμε σχετικό θέμα με όλες τις λεπτομέρειες. Η μετοχή δείχνει πως δυσκολεύεται κοντά στα 5 ευρώ, αν και σήμερα πήγε μέχρι και τα 5,10 ευρώ και έκλεισε στα 5 ευρώ. Από τη μία είναι μεγάλο το ράλι των τελευταίων μηνών αλλά και από την άλλη είναι μονοψήφιο το p/e και ο δείκτης net debt/EBITDA στις 0,55 φορές και πηγαίνει για ακόμα χαμηλότερα.

ΑΒΑΞ: Διαγραμματικά νομίζουμε πως την «παίζουν» εκπληκτικά τη μετοχή. Μετά την προσέγγιση του 1 ευρώ γύρισε μέχρι τα 0,83 ευρώ και σήμερα με άνεση πέρασε πάνω από τα 0,90 ευρώ. Στα 0,9190 ευρώ και στο +9,40%.

AEGEAN: Αυτή περιμένουμε τώρα να μας πει τους όρους και να προχωρήσει και η δική της αύξηση. Στα 5,22 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δυνατό μάζεμα στη μετοχή. Είχε προηγηθεί ανοδική διάσπαση πριν από δύο μήνες και σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει. Πλέον είναι σε αντίσταση που αν τη σπάσει θα δούμε ακόμα πιο μεγάλα νούμερα. Με όγκο 140 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο +10,74%.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Εσχάτως βλέπουμε πράξεις, κυρίως στο προνόμιο με ανοδικές διαθέσεις. Υπάρχουν πληροφορίες πως μαζί με την ΕΛΒΕ και κάποιες άλλες μη εισηγμένες πήραν μεγάλη δουλειά από το στρατό για στολές. Δηλαδή η Τρία Άλφα θα προμηθεύσει 280 χιλ. στολές με αμοιβή 26,20 ευρώ την κάθε μία χωρίς ΦΠΑ. Άλλες τόσες θα δώσει η ΕΛΒΕ με τίμημα 26,34 ευρώ η κάθε μία χωρίς ΦΠΑ. Διετές το συμβόλαιο. Για την Τρία Άλφα είναι πολύ μεγάλο το νούμερο.

ΕΚΤΕΡ: Δυσκολίες κοντά στα 1,15 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ο πωλητής εκεί πάνω από τα 0,51 ευρώ συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη μετοχή. Περιμένουμε τον ισολογισμό μήπως μάθουμε περισσότερα για τον πωλητή. Στα 0,5320 ευρώ και στο +2,31% με όγκο 120 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Εξακολουθούν και βγαίνουν και εδώ κομμάτια. Κάποιος δε θέλει να πάει η μετοχή πάνω, επομένως άδικα χάνουμε το χρόνο μας. Περιμένουμε και εδώ τον ισολογισμό μήπως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Στα 0,6860 ευρώ αλλά θα έπρεπε να είναι αρκετά υψηλότερα. Η εισηγμένη θα δημοσιεύσει αποτελέσματα την επόμενη βδομάδα και ανέφερε πως θα δώσει μέρισμα. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης