Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εμβολιασμοί των 30 - 49 ετών για να αποφευχθεί το 4ο κύμα covid – Το σχέδιο για Πάσχα, άνοιγμα - Παράταση σχολικού έτους

Εμβολιασμοί των 30 - 49 ετών για να αποφευχθεί το 4ο κύμα covid – Το σχέδιο για Πάσχα, άνοιγμα - Παράταση σχολικού έτους

Πόσοι έχουν κάνει έως σήμερα το εμβόλιο στην Ελλάδα - Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Με τους εμβολιασμούς των ατόμων ηλικίας 30 με 49 ετών να προγραμματίζονται ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και ενώ αναμένεται να τρέχει την ίδια περίοδο ο εμβολιασμός των 50 – 59 ετών, κυβέρνηση και ειδικοί ευελπιστούν ότι μέσω των εμβολίων θα καταφέρουν να ελέγξουν την περαιτέρω διασπορά του ιού έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα 4ο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού.
Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην περίοδο μετά το Πάσχα, όταν και αναμένεται να αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Μετά την απόφαση να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, το στοίχημα της κυβέρνησης είναι το καλοκαίρι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα.
Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει τόσο ο εορτασμός του Πάσχα με τις εκκλησίες ανοιχτές όσο και το επικείμενο άνοιγμα που θα ξεδιπλωθεί από τις 3 Μαΐου να μην οδηγήσει σε νέα έξαρση της επιδημίας, η οποία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τόσο την τουριστική κίνηση όσο και τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα και ενόψει των αυξημένων δόσεων εμβολίων που αναμένονται τον Μάιο και τον Ιούνιο, το κύριο βάρος δίνεται αφενός στους εμβολιασμούς και πολύ νεότερων ανθρώπων, οι οποίοι άλλωστε είναι και αυτοί που είναι πιο ενεργοί σε κινητικότητα, συναθροίσεις, εργασία και αφετέρου στα self test έτσι ώστε να υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος της πορείας της επιδημίας.

Στους 9.788 οι θάνατοι

Τα νέα 22/4 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.759, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 326.395, εκ των οποίων 51,3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.872 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Πραγματοποιήθηκαν 63.048 τεστ, τα 19.779 μοριακά και τα 43.269 rapid.
eody_22_4_1.jpg
Επί του συνόλου η θετικότητα περιορίστηκε στο 4,37% έναντι 4,91% ένα 24ωρο νωρίτερα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.788 θάνατοι.
Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 822 (χθες 831).
eody_22_4_2.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 85.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.986 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 468 (ημερήσια μεταβολή -15.83%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 492 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).
eody_22_4_5.jpg



Πώς θα περάσουμε το Πάσχα

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης κατόπιν των συστάσεων των ειδικών προβλέπουν ότι δεν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής, κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, στους ιερούς ναούς:

  • επιτρέπεται ένα πιστός ανά 25 τ.μ. στους εσωτερικούς χώρους και με απόσταση 10 μ. προς κάθε κατεύθυνση για τους προαύλιους χώρους, με χρήση διπλής μάσκας και στις δύο περιπτώσεις και τήρηση των υπόλοιπων υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων (επαρκής αερισμός των χώρων, κανόνες υγιεινής, αντισηψία χεριών)
  • είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος κορωνοϊού (testing) σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκονται εντός του ναού
  • η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή συστήνεται να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθήσει πομπή πιστών, όπως σύσταση για χρήση του προαύλιου χώρου γίνεται και για το προσκύνημα του Επιταφίου, πάντα με την υποχρεωτική τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας, επιτήρηση για αποφυγή συγχρωτισμού).

Αναφορικά με τα ωράρια μετακινήσεων, η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

  • μετατίθεται στις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα
  • επανέρχεται στις 21:00 για την Κυριακή του Πάσχα
  • μετατίθεται στις 23:00 από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Τέλος, για την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπεται συγκέντρωση:

  • δύο οικογενειών με ανώτατο τα 9 άτομα και
  • δύο ευρύτερων οικογενειών με ανώτατο όριο τα 12 άτομα, εφόσον η συνάθροιση πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο.

Και για τις δύο περιπτώσεις, συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους πρόκειται να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.


Το σχέδιο για το άνοιγμα εστίασης, σχολείων, υπερτοπικών μετακινήσεων

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το σχέδιο της κυβέρνησης και εφόσον δεν υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές από την εξέλιξη της επιδημίας, προβλέπεται ότι:

  • από τις 3 Μαΐου 2021 επαναλειτουργεί η εστίαση (εστιατόρια και καφετέριες) μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα για το προσωπικό, με συνεχή ωστόσο παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων
  • από τις 10 Μαΐου 2021 ξεκινά η δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, με τα μέτρα που ισχύουν ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο self-test εβδομαδιαίως για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων, με δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία με χρήση ΑΜΚΑ)
  • από τις 15 Μαΐου απελευθερώνονται οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών.

Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους – Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις – Πανελλήνιες στις 14/6

Την παράταση του σχολικού έτους αλλά και τη ματαίωση των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Συγκεκριμένα, η κα.Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως γυμνάσια και λύκεια θα λειτουργούν έως τις 11/6 και ότι νηπιαγωγεία και δημοτικά θα είναι ανοιχτά έως τις 25/6.
Παράλληλα, η κα.Κεραμέως υπογράμμισε πως ματαιώνονται οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις, αναφέροντας πως ο βαθμός θα προκύπτει από το μέσο όρο της βαθμολογίας του πρώτου και του δεύτερου 4μηνου, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.
Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στις 10/5,
Όπως είπε η υπουργός, στα μέτρα προστασίας και πρόσληψης θα ισχύει το self test 2 φορές την εβδομάδα για όλους τους μαθητές , εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Μόσιαλος: Θα ζούμε πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό – Πιθανόν εμβολιασμοί κάθε χρόνο

Την εκτίμηση πως θα ζούμε αρκετές δεκαετίες με τον κορωνοϊό διατύπωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι πιθανό να γίνονται εμβολιασμοί κάθε χρόνο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Μόσιαλος είπε ότι από τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται.
«Αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων έως τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας.
Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας» είπε ο κ.Μόσιαλος, αναφέροντας πως ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί.
«Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης» τόνισε ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας των εμβολίων, υπογράμμισε ότι το πιο πιθανό είναι τα εμβόλια να προσφέρουν προστασία για πάνω από έναν χρόνο.
«Ωστόσο, θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια όπως και για τη γρίπη» ανέφερε ο κ.Μόσιαλος.

Μαγιορκίνης: Δεν ξέρουμε τη διάρκεια της ανοσίας από το εμβόλιο – Επαναληπτικό σε ένα με δύο χρόνια

Τη θέση πως ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια είναι η διάρκεια της ανοσίας του εμβολίου διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος υποστήριξε πως ενδεχομένως ένα επαναληπτικό εμβόλιο να χρειαστεί να γίνει σε ένα με δύο χρόνια.
«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα χρειαστεί να γίνει στη συνέχεια για όσους εμβολιαστούν.
Δεν γνωρίζουμε πόσο διαρκεί η ανοσία του εμβολίου.
Δεν βλέπουμε πάντως ότι θα χρειαστεί επανάληψη σύντομα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα από 1-2 χρόνια.
Δεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι να υπάρξει ένα στέλεχος που να ξεφύγει από την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια.
Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πότε θα έχουμε τείχος ανοσίας, αλλά θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είμαστε σε καλό σημείο.
Με 0,5% να εμβολιάζεται κάθε μέρα, υπολογίζουμε ότι σε περίπου 60-80 ημέρες θα έχουμε φτάσει σε ικανό επίπεδο εμβολιασμών για να χτιστεί το τείχος ανοσίας» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Μαγιορκίνης.

Κικίλιας: Με AstraZeneca ο εμβολιασμός των 30-39 από Μεγάλη Τρίτη

Ο αριθμός εισαγωγών σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης, ανέφερε κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόμαστε στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας.
Όπως είπε, για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Αναφέρθηκε στους γιατρούς που έχουν επιστρατευθεί και τόνισε ότι το σύστημα τους χρειάζεται και υποστήριξε πως οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα στην επικράτεια είναι 1.542, εκ των οποίων 981 Covid-19 και 561 non covid ΜΕΘ.
Επίσης αναφέρθηκε στους περιορισμούς κυκλοφορίας, αλλά και το πώς θα εορταστεί το Πάσχα, με 9 άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε ανοιχτό χώρο.
Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.
Με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μ. Τρίτη.
Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές καθώς επίσης θα διευρυνθεί και το ωράριο.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ'όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινά από τις 22:00, ενώ ανήμερα το Πάσχα θα είναι από τις 21:00.
Από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23:00.
Τον Μάιο ενδεχομένως να φτάσουμε τους 2,5 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια, υπογράμμισε, ο Βασίλης Κικίλιας.
«Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται από την Covid 19 δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο.
Είναι άνθρωποι.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι το δώρο της επιστήμης που είναι το εμβόλιο».

Θεμιστοκλέους: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca – Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών - Διεύρυνση ωραρίου

Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλές και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.
Ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca αποσαφήνισε ότι στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 440.000 Έλληνες, ενώ σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο περισσότεροι από 50 εκατ. πολίτες για τους οποίους έχουν αναφερθεί ελάχιστα συμβάντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τα συντριπτικά στοιχεία νόσησης από τον κορωνοϊό όσον αφορά και τη νοσηρότηα και τη θνητότητα ή ακόμα και την πιθανότητα θρομβώσεων.
Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για ξεκάθαρη τοποθέτηση τόσο του ΕΜΑ όσο και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε σχέση με τα οφέλη.
"Για να μπορέσουμε πετύχουμε το τείχος ανοσίας εντός καλοκαιριού δημιουργούμε δεύτερη γραμμή εμβολιασμού που αφορά νεαρότερες ηλικιακές ομάδες και συγκεκριμένα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 για όσους θέλουν να εμβολιαστούν νωρίτερα του προγραμματισμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Η σχετική πλατφόρμα της ομάδας αυτής θα ανοίξει τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου".
Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ομάδες 40 - 44 και 45 - 49 θα γίνει στη συνέχεια, και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις προσεχείς μέρες τόνισε ο ΓΓ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Οι εμβολιασμοί το Μάιο θα ανοίξουν στις 4 του μήνα, και η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατ.
Το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται έως στις 10 το βράδυ, και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία.
Παράλληλα, το Μάιο θα υπάρχουν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα, και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς θα προστεθούν δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα.

Πόσοι έχουν κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό ανά ηλικιακή ομάδα:
- στους 85 ετών και άνω την 1η δόση έχει λάβει το 61% (με το ποσοστό να αγγίζει το 65,7% μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού)
- στους 80-84 ετών την 1η δόση έχει κάνει το 60% (με το ποσοστό να αγγίζει το 66% μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού)
- στους 75-79 ετών την 1η δόση έχει λάβει το 68% (με το ποσοστό να αγγίζει το 77% μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού)
- στους 70-74 ετών την 1η δόση έχει λάβει το 50% (με το ποσοστό να αγγίζει το 70,57% μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού)
- στους 65-59 ετών την πρώτη δόση έχει κάνει το 27% (με το ποσοστό να αγγίζει το 68,5% μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού)
- στους 60-64 ετών την πρώτη δόση έχει λάβει το 51% (με το ποσοστό να αγγίζει το 60% μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού).

Άνοιξε από 21/4 η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 55 - 59 ετών

Άνοιξε από Τετάρτη 21 Απριλίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ανθρώπων ηλικίας 55 – 59 ετών, ενώ σειρά παίρνουν από το ερχόμενο Σάββατο 24/4 τα άτομα 50 – 54 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι εμβολιάζονται τώρα πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.
Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών.
Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά τις παραδόσεις εμβολίων, αναμένονται από την εταιρεία Pfizer 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.
Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο, από την εταιρεία Johnson & Johnson, έχουμε παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένουμε 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο ενώ η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου.
Αναμένουμε από αυτήν ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Επαναλειτουργούν από 19/4 οι σχολές οδηγών

Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:
• Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
• θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
• διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Θετικά νέα από το ECDC - Στο 4% ο δείκτης θετικότητας

Θετικά είναι τα νέα για την Ελλάδα από την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων από τα αναθεωρημένα στοιχεία από τους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Βάσει αυτών και όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα κατατάσσεται στο πράσινο, με ποσοστό κάτω από το 4%.

5434343434535353535353.JPG
Όσον αφορά τα self test και τους ελέγχους, η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο», καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, πραγματοποιώντας μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.
64564646464654654.JPG
Παράλληλα, βελτιωμένη είναι η εικόνα και στον συνδυαστικό δείκτη των τεστ, των νέων κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας για τις τελευταίες 14 ημέρες, βάσει του οποίου η Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο, με εξαίρεση την Ήπειρο, που βρίσκεται στο πορτοκαλί.
345353525235425.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης