Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ABTA: Κατάργηση των PCR τεστ στους πράσινους προορισμούς

tags :
ABTA: Κατάργηση των PCR τεστ στους πράσινους προορισμούς
Η easyJet προειδοποίησε ότι στους περισσότερους ανθρώπους θα κοστίσουν πιο ακριβά οι διεθνείς διακοπές λόγω της ανάγκης για υποχρεωτικές δοκιμές Covid κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο
Να καταργηθούν τα δαπανηρά PCR τεστ για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις πράσινες χώρες. Αυτό ζήτησε ο επικεφαλής της ΑΒΤΑ, Mark Tanzer.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Abta δήλωσε ότι δεν αναμένει καμία αλλαγή στο προτεινόμενο σύστημα ταξιδίων πριν από την επανεκκίνηση των ταξιδιών πιθανώς από τα μέσα Μαΐου.
Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκπομπή Travel Weekly, ο Tanzer περιέγραψε τις δοκιμές PCR ως «υπερβολικά ασφαλές μέτρο».
Είχε χαρακτηριστικά: «Οι τιμές δοκιμών PCR στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να είναι διπλάσιες από αυτές που βρίσκονται στην Ευρώπη».
Ιδανικά θα θέλαμε το τεστ PCR να αντικατασταθεί με ένα φθηνότερο.
Τα σχόλια ήρθαν καθώς η easyJet προειδοποίησε ότι στους περισσότερους ανθρώπους θα κοστίσουν πιο ακριβά οι διεθνείς διακοπές λόγω της ανάγκης για υποχρεωτικές δοκιμές Covid κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επί του παρόντος, οι δοκιμές κοστίζουν κατά μέσο όρο 140 £ έως 150 £.
Μάλιστα ορισμένες υπηρεσίες express χρεώνουν σχεδόν £ 300.
Η εν λόγω απαίτηση προσθέτει δυνητικά 600 £ στο κόστος των διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης