Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Σημαντική μείωση στις μεταναστευτικές ροές χάρις στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων από την Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Σημαντική μείωση στις μεταναστευτικές ροές χάρις στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων από την Ελλάδα
Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε τη σημαντική μείωση που έχει καταγραφεί, το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές

Συνάντηση με την επικεφαλής του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα (UNCHR), Mireille Girard, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε σήμερα 21/4 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο γνώμονα την ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε τη σημαντική μείωση που έχει καταγραφεί, το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, ενώ διευκρίνισε, πως αυτό οφείλεται, κυρίως, στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε από την ελληνική πλευρά, καθώς επίσης και στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και διαβίωσης των μεταναστών.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα σημείωσε αρχικά ότι έχει θετικές εντυπώσεις από την πρόσφατη επίσκεψή της σε αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου.
Στη συνέχεια, η κ. Girard αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, στη βελτίωση που διαπιστώνεται στις δομές υποδοχής μεταναστών, καθώς και στις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης – ενημέρωσης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης