Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις νεκροί στη Σρι Λάνκα από θρομβώσεις μετά από τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Τρεις νεκροί στη Σρι Λάνκα από θρομβώσεις μετά από τον εμβολιασμό με AstraZeneca
Ο υπουργός Υγείας της Σρι Λάνκα ενημέρωσε τη βουλή ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού οδήγησε σε τρεις θανάτους, καθώς και σε ακόμα τρία περιστατικά θρομβώσεων.

Μιλώντας στη Βουλή της Σρι Λάνκα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι σημειώθηκαν έξι περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμούς με AstraZeneca και τα τρία είχαν οδηγήσει στον θάνατο τους ασθενείς.
Ωστόσο, η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν θα σταματήσει τη χρήση του εμβολίου.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα είναι επικίνδυνο να υπάρξει πανικός μετά από αυτά τα στοιχεία.
Αντί για την πρόκληση φόβου, ο υπουργός σημείωσε ότι ελήφθησαν μέτρα για την σπάνια μειονότητα η οποία αντιμετωπίζει ζητήματα.

AstraZeneca 1η στα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περισσότερα από 300 περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά από χορήγηση εμβολίων κατά της Covid-19.
Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 287 περιστατικά που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, 8 με το αυτό της Johnson & Johnson, 25 με της Pfizer και 5 με της Moderna, δήλωσε ο , επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων στον EMA.
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 901.600.000 δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε τουλάχιστον 206 χώρες ή εδάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης