Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Συλλογική ανοσία στη Ρωσία έναντι της covid έως το φθινόπωρο

Putin: Συλλογική ανοσία στη Ρωσία έναντι της covid έως το φθινόπωρο
Όποιος απειλήσει την ασφάλεια μας, θα το μετανιώσει όπως ποτέ στο παρελθόν είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Ρωσία θα πετύχει τη συλλογική ανοσία έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού έως το φθινόπωρο διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά την 17η ετήσια ομιλία του προς το Έθνος.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε ως επί το πλείστον σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, υγείας και οικονομίας ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, διαμηνύοντας πως όποιος επιχειρήσει να απειλήσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ρωσίας «θα το μετανιώσει, όπως ποτέ στο παρελθόν».
Ωστόσο, σημείωσε πως η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε μια ευρεία διεθνή συνεργασία ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ υπογράμμισε πως η Ρωσία παρενέβη έτσι ώστε να λύσει τοπικές συγκρούσεις και αναφλέξεις σε μια σειρά περιοχών, από τη Συρία μέχρι το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.
Αν και επεσήμανε πως το πυρηνικό οπλοστάσιο και ο εξοπλισμός του ρωσικού στρατού εκσυγχρονίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, είπε πως η Ρωσία καλεί όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Συλλογική ανοσία έως το φθινόπωρο

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο Putin έκανε λόγο για μια «άγνωστη και εξαιρετικά επικίνδυνη λοίμωξη», με την οποία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη αβεβαιότητα».
Όπως είπε, η πανδημία και οι αναπόφευκτες απώλειες από αυτήν επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι «πρώτη εθνική προτεραιότητα είναι η προστασία του πληθυσμού της Ρωσίας», δηλαδή η επίλυση του απειλητικού δημογραφικού προβλήματος, γι' αυτό η Ρωσία θα διατηρήσει τους στρατηγικούς της στόχους να οδηγηθεί έως το 2030 σε αύξηση του πληθυσμού και σε αύξηση του μέσου όρου ζωής στα 78 χρόνια.
Για τους λόγους αυτούς ο Putin κάλεσε τους πολίτες να μην μειώσουν την επιφυλακή τους και να συνεχίσουν να τηρούν τις υποδείξεις των ιατρών και των υγειονομικών υπηρεσιών, ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο και να εξαλειφθεί η επιδημία του κορωνοϊού.
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επιδημία πέραν του εμβολιασμού.
Η άλλη οδός είναι πιο επικίνδυνη, γιατί είναι άγνωστη η έκβαση της ασθένειας» υποστήριξε ο Putin.

Οικονομικά μέτρα

Παράλληλα ο Putin αναφέρθηκε σε μια σειρά οικονομικών μέτρων στήριξης του πληθυσμού, αλλά και κλάδων της οικονομίας και της επιστημονικής έρευνας.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα χορηγήσει ένα επίδομα ύψους 130 δολαρίων στις οικογένειες για κάθε παιδί που βρίσκεται σε σχολική ηλικία ενώ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση και μεγαλύτερη άδεια εργασίας στις έγκυες γυναίκες.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η Ρωσία διαθέτει το καλύτερο πρόγραμμα δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως, δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα στα πανεπιστήμια και στην εκπαίδευση και ζήτησε από τα σχολεία να κάνουν καλύτερη δουλειά όσον αφορά την ιστορία της «πολύ-πολιτισμικής Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης