Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiran (υφ. Εξωτερικών Τουρκίας): Καταγγέλλει την Ελλάδα για κακομεταχείριση των μεταναστών

Kiran (υφ. Εξωτερικών Τουρκίας): Καταγγέλλει την Ελλάδα για κακομεταχείριση των μεταναστών

Κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπιστικών αξιών

Για την κακομεταχείριση των παράτυπων μεταναστών κατήγγειλε την Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Yavuz Selim Kiran, χαρακτηρίζοντάς την τόσο απάνθρωπη όσο και ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.
"Για άλλη μια φορά, καταδικάζουμε την απάνθρωπη Ελλάδα που επιστρέφει στα σύνορά μας τους απελπισμένους μετανάστες", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Yavuz Selim Kiran στο Twitter, επικαλούμενος είδηση της Δευτέρας (19/4), που ανέφερε ότι η Τουρκία διέσωσε 54 μετανάστες από το Αιγαίο που αιτούνταν άσυλο και που εκδιώχθηκαν παράνομα από την Ελλάδα.

Παράνομες πρακτικές

Η κακομεταχείριση που επιδεικνύει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες υποβαθμίζει τις ανθρωπιστικές αξίες και παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης του 1951 και τη Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πρόσθεσε ο Kiran.
Η Τουρκία αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης για τους αιτούντες άσυλο που στοχεύουν να περάσουν στην Ευρώπη ειδικά εκείνους που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες.
Η Τουρκία και οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει επανειλημμένα την παράνομη πρακτική της Ελλάδας να πιέζει τους αιτούντες άσυλο, λέγοντας ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ευάλωτων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης