Άμυνα – Διπλωματία

Kilicdaroglu κατά Erdogan: Αφήνεις τον τουρισμό να «λιμοκτονεί», ενώ η Ελλάδα βοηθά τη βαριά της βιομηχανία

Kilicdaroglu κατά Erdogan: Αφήνεις τον τουρισμό να «λιμοκτονεί», ενώ η Ελλάδα βοηθά τη βαριά της βιομηχανία
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια από την Κεντρική Τράπεζα πωλήθηκαν, τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, εξαπέλυσε την Τρίτη ο ηγέτης τουρκικής αντιπολίτευσης, Kilicdaroglu, ο οποίος με... άρμα το άνοιγμα του τουρισμού εντός Μαΐου στην Ελλάδα επιτέθηκε στον πρόεδρο Erdogan.
«Η κυβέρνηση αφήνει τον τουρισμό να "λιμοκτονεί", την ώρα που η Ελλάδα βοηθά με κάθε τρόπο τη βαριά βιομηχανία της», λέγοντας ακόμη για τη χώρα μας λέγοντας πως έχει πτωχεύσει.
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια από την Κεντρική Τράπεζα πωλήθηκαν, τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα και ότι προσπαθεί να σώσει το τομάρι του, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι δεν άφησε τίποτα στην Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυπριακού τηλεοπτικού δικτύου, ΣΙΓΜΑ, μιλώντας ενώπιον των του κόμματός του, οι οποίοι όλοι φορούσαν μάσκες που έγραφαν το μήνυμα «πού είναι τα 128 δις. δολάρια», ο Kilicdaroglu ζήτησε να μάθει πού διατέθηκαν προς πώληση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση τα 128 δις. αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας.
«Πώς πουλήσατε 128 δισεκατομμύρια δολάρια;
Έχω το δικαίωμα να το ξέρω.
Πότε πραγματοποιήσατε αυτήν την πώληση;
Θέλω να μάθω σε ποιο νόμισμα πουλήσατε 128 δισεκατομμύρια δολάρια;
Ποιοι είναι οι αγοραστές;
Ούτε αυτό γνωρίζουμε. Δεν αφήσατε τίποτα στην Κεντρική Τράπεζα.
Η Κεντρική Τράπεζα δεν πούλησε αυτά τα χρήματα. Προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του, λέγοντας "αφήστε την Κεντρική Τράπεζα να εξηγήσει".
Δεν είναι αστείο, είμαστε αντιμέτωποι με οικονομική κρίση», είπε ο Kilicdaroglu.

Για την πανδημία και τη διαχείριση Erdogan 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι από την αρχή της πανδημίας δεν επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Τουναντίον, ζήτησε από όλους να κάνουν θυσίες, από κάθε τμήμα της κοινωνίας, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά το παλάτι αντί για θυσίες αγοράζει Μερσεντές...
«Όλοι έκαναν θυσίες, ο πωλητής, ο οδηγός ταξί, ο υπάλληλος, εκτός από τους ανθρώπους του παλατιού, που δεν ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους.
Ένα κράτος δεν μπορεί να κυβερνάται αλαζονικά!
Εκείνοι που χτίζουν αεροδρόμια, εκείνοι που χτίζουν γέφυρες, εκείνοι που κατασκευάζουν δρόμους και πληρώνουν σε δολάρια, εκείνοι που εγγυώνται τους μηνιαίους μισθούς τους σε δολάρια, τί θυσία έκαναν;» είπε ο ίδιος.
«Η υπουργός Εμπορίου και ο σύζυγός της έχουν ιδρύσει εταιρείες και παράγουν απολυμαντικά.
Σε ποιους πωλούν;
Στο δικό σας υπουργείο. Βλέπετε τι έχουμε γίνει μα το Θεό;
Η Τουρκία έγινε η χώρα της διαφθοράς!». είπε ακόμη ο Kilicdaroglu, ο οποίος επέκρινε επίσης την κυβέρνηση, επειδή αφήνει τον τουρισμό να «λιμοκτονεί», την ώρα που «χώρες σαν την Ελλάδα, που είχε πτωχεύσει, βοηθά με κάθε τρόπο τη βαριά βιομηχανία της».
«Ο τουρισμός είναι πολύ πολύ σημαντικός για εμάς. Το ονομάζουμε βιομηχανία, αλλά δεν έχει καμινάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης