Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: O Laschet υποψήφιος των CDU/CSU για την καγκελαρία - Μήνυμα ενότητας από Soeder

Γερμανία: O Laschet υποψήφιος των CDU/CSU για την καγκελαρία - Μήνυμα ενότητας από Soeder
«Ο κύβος ερρίφθη. Ο Αrmin Lascher είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος»,  δήλωσε ο Soeder
Σχετικά Άρθρα

Ο Armin Laschet θα λάβει το χρίσμα του υποψηφίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για την καγκελαρία της Γερμανίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ο οποίος κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον Marcus Soeder κατά την χθεσινή εσωκομματική ψηφοφορία του προεδρείου του CDU.
Κατά την ψηφοφορία αυτή, η οποία διήρκεσε 7 ώρες, ο Laschet (πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας) έλαβε 31 ψήφους έναντι 9 του Soeder (6 λευκά).
«Ο κύβος ερρίφθη. Ο Armin Laschet θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση», δήλωσε ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μarkus Soeder, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
Πριν από την συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο Soeder είχε δηλώσει ότι παραχωρεί στο CDU το προβάδισμα στην επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και σήμερα επανέλαβε ότι δέχεται το αποτέλεσμα «χωρίς μηνισικακία» και ότι τάσσεται υπέρ της ενότητας της Χριστιανικής Ένωσης

Έντονη αντιπαράθεση

Το προεδρείο του CDU επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε λάβει πριν από περίπου μια εβδομάδα, να στηρίξει δηλαδή την υποψηφιότητα του Laschet.
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων όχι μόνο στους Χριστιανοκοινωνιστές αλλά και στους Χριστιανοδημοκράτες, καθώς πολλοί βουλευτές και στελέχη τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητας Soeder.
Οι αντιδράσεις αυτές αλλά και η επιμονή του Soeder ήταν που ώθησαν τον Laschet να συγκαλέσει εκτάκτως το προεδρείο του CDU προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει, αν θα παραμείνει υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία ή όχι.
Η Deutsche Welle αναφέρει ότι η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποστηρικτές του Laschet και του Soeder, την υποψηφιότητα του οποίου υποστήριξαν ο υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, ο αντιπρόεδρος του CDU, Norbert Rottgen και πολλοί εκπρόσωποι από ανατολικογερμανικά κρατίδια με βασικό επιχείρημα ότι η πλειοψηφία της κομματικής βάσης του CDU προτιμά τον Soeder.
Αντιθέτως, την υποψηφιότητα Laschet υποστήριξαν η υπουργός Άμυνας, Annegret Kramp Karrenbauer, ο πρόεδρος της Βουλής, Wolfgang Schaueble και σειρά πρωθυπουργών γερμανικών κρατιδίων.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, δεν αποκλείεται οι πρόεδροι των δύο κομμάτων να ανακοινώσουν τον υποψήφιο τους για την καγκελαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης