Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Συνάντηση με Ρώσο πρέσβη στη σκιά των επικρίσεων Lavrov

Cavusoglu: Συνάντηση με Ρώσο πρέσβη στη σκιά των επικρίσεων Lavrov

Μετά της δυσφορία του Κρεμλίνου από τη θετική στάση των Τούρκων απέναντι στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu συζήτησε διμερείς δεσμούς, περιφερειακά ζητήματα και άλλες διεθνείς εξελίξεις που αφορούν τις δύο χώρες με τον Ρώσο απεσταλμένο Alexei Yerkhov, όπως αναφέρεται στο λογαριασμό του στο Twitter τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.
Πρόσφατα, η Τουρκία ζήτησε να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Edrogan αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία λέγοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί μια «ειρηνική» Μαύρη Θάλασσα.
«Ο κύριος στόχος μας είναι ότι η Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει να είναι μια θάλασσα ειρήνης, ηρεμίας και συνεργασίας», πρόσθεσε.

Τα μαχητικά και η αναστολή των πτήσεων

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov την περασμένη εβδομάδα είπε ότι η Τουρκία και άλλα «υπεύθυνα» έθνη δεν πρέπει να τροφοδοτούν αυτό που περιέγραψε ως «πολεμικό συναίσθημα» στην Ουκρανία.
Η προειδοποίηση ήρθε με φόντο την Τουρκία να παραδίδει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, για τα οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο το 2019. Περίπου τα μισά έχουν ήδη παραδοθεί.
Στις 13 Απριλίου, η Μόσχα δήλωσε ότι αναστέλλει τα περισσότερα αεροπορικά ταξίδια με την Τουρκία, έναν δημοφιλή προορισμό για εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, επικαλούμενη την αύξηση των μολύνσεων COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης