Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατέλης (Συμβ. Πρωθυπουργού): Όχι σε κίνητρα για καταθέσεις στις τράπεζες – Νέο ειδικό πακέτο για τουρισμό

Πατέλης (Συμβ. Πρωθυπουργού): Όχι σε κίνητρα για καταθέσεις στις τράπεζες – Νέο ειδικό πακέτο για τουρισμό

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει το σχέδιο Ανάκαμψης έως τα τέλη Απριλίου και η Κομισιόν χρειάζεται περίπου 2 μήνες για να το επεξεργαστεί

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα, όπως υψηλότερα επιτόκια, για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν κατά του υγιούς ανταγωνισμούς και θα ήταν άδικο για όσους δεν τα έβγαλαν ποτέ από τις τράπεζες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε σχετικά: «Τα επιτόκια των καταθέσεων πέφτουν γιατί το επιτόκιο της ΕΚΤ είναι αρνητικό και επισήμανε ότι τα χρήματα αυτά των αποταμιεύσεων θα μπορούν πλέον πιο εύκολα να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία ή σε επενδυτικά προϊόντα, συμφωνώντας με σχετική παρατήρηση του δημοσιογράφου.

Νέο πακέτο για τουρισμό

Παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα ειδικό πακέτο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως αυτό για την εστίαση καθώς έχουν πληγεί αρκετά από το παρατεταμένο lockdown.
Εξήγησε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το στόχο να ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.
Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, εξήγησε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει και έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, όπως ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας του δημοσίου ή υπογειοποίηση των καλωδίων. Τόνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα έχει ορίζοντα έως το 2026.
Ο κ. Πατέλης διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει το σχέδιο έως τα τέλη Απριλίου και η Κομισιόν χρειάζεται περίπου 2 μήνες για να το επεξεργαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης