Διεθνή

ΗΠΑ: Εμβολιασμένοι οι μισοί ενήλικες - Στις 23/4 η απόφαση για J&J

ΗΠΑ: Εμβολιασμένοι οι μισοί ενήλικες - Στις 23/4 η απόφαση για J&J
Το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχουν εμβολιαστεί και τα παιδιά όλων των ηλικιών
Σχετικά Άρθρα

Εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού είναι σχεδόν οι μισοί ενήλικες Αμερικάνοι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος προωθεί την εκστρατεία του για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 16 ετών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 50,4% των πολιτών άνω τον 18 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση, ενώ το 32,5% έχει κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό που αυξάνεται στο 65,9% ως προς την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.
Συνολικά, πάνω από 131,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στις ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci εκτίμησε πως το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ επανέλαβε πως έως ότου ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν τις μάσκες τους.
Σημειώνεται πως ήδη οι εταιρείες Pfizer και Moderna έχουν αρχίσει τις έρευνες προκειμένου τα εμβόλια τους να χορηγούνται σε παιδιά ηλικίας και κάτω των 12 ετών.
Εν τω μεταξύ, και όπως είπε ο Fauci, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Απριλίου αναμένεται η απόφαση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, του οποίου η χορήγηση έχει σταματήσει μετά τον εντοπισμό έξι περιπτώσεων γυναικών - η μία εκ των οποίων απεβίωσε - που εμφάνισαν σοβαρό πρόβλημα θρόμβων στο αίμα.
Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η αναστολή αυτή δεν θα έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στη γιγαντιαία εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι οι δόσεις του εμβολίου της J&J δεν αποτελούσαν παρά λιγότερο από το 5% αυτών που έχουν χορηγηθεί ως εδώ στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης