Χρηματιστήριο

ΧΑ: Όλα τα βλέμματα στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ.Πειραιώς

ΧΑ: Όλα τα βλέμματα στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ.Πειραιώς
Η αγορά σύμφωνα με τους αναλυτές θα επιχειρήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ η ρευστότητα αναμένεται να επηρεαστεί λόγω της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς.
Σχετικά Άρθρα

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα καθώς επιστρέφει η μετοχή μετά το reverse split με τιμή εκκίνησης 4,7840 ευρώ.
Οι Έλληνες επενδυτές που είχαν μετοχές θα έχουν δικαίωμα να γραφτούν στο ειδικό βιβλίο προσφορών και να αποκτήσουν 23,8 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά.
Τα αποτελέσματα των εισηγμένων επίσης θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.
Η ΔΕΗ και η Motor Oil ανακοινώνουν αύριο αποτελέσματα χρήσης.
Η αγορά σύμφωνα με τους αναλυτές θα επιχειρήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ η ρευστότητα αναμένεται να επηρεαστεί λόγω της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς.
Τεχνικά, υπάρχουν σημάδια κόπωσης και θα μπορούσε να αποκλειστεί μία διόρθωση στις επόμενες συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πάντως πως το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού παραμένει καλό.

Eurobank Equities

Για σήμερα οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν διαθέσεις για νέα υψηλά με τους επενδυτές να εστιάζουν στις προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 860 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 860 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες. Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων έως το τέλος του μήνα.
Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στις 20 Απριλίου, η ΚΡΙ-ΚΡΙ στις 21 Απριλίου, ο ΟΛΘ στις 22 Απριλίου και η ΕΥΑΘ στις 23 Απριλίου.
Η ΕΓΣ της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου με θέμα την έγκριση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC Capital.
Τέλος, η S&P θα ανακοινώσει την Παρασκευή την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου.

Beta
Μία γεμάτη από γεγονότα εβδομάδα ξεκινάει.
Το ομόλογο της Μυτιληναίος, η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και γενικές συνελεύσεις, που θα κρατήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα δημιουργήσουν επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Κάποιες εκροές θα πρέπει να αναμένονται, αλλά δεν θα επηρεάσουν σημαντικά, καθώς οι πιέσεις θα είναι βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα και σχετίζονται με τις εταιρικές πράξεις.

Depolas
Η εικόνα στο εσωτερικό δεν έχει διαφοροποιηθεί, αλλά η πορεία των διεθνών δεικτών, και κυρίως των ευρωπαϊκών δεικτών το επόμενο διάστημα θα είναι εκείνη που θα οδηγήσει και το ΧΑ.
Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ από την οποία δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Στις ΗΠΑ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.
Αντίστοιχα και εντός συνόρων αναμένουμε την δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων των Μοτορ οιλ και ΔΕΗ μεταξύ των δεικτοβαρών τίτλων.
Σήμερα, ξεκινά η επαναδιαπραγμάτευση της Πειραιώς μετά το reverse split, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει συνολικά την μεταβλητότητα και του τραπεζικού δείκτη.
Μετά την συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα παραμένει πιθανή μια διόρθωση τιμών έστω και από υψηλότερο σημείο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης