Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Κικίλια και περιφερειακού διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Στο επίκεντρο η πανδημία

Επίσκεψη Κικίλια και περιφερειακού διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Στο επίκεντρο η πανδημία
«Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το τρίτο κύμα», ανέφερε ο  περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ Hans Kluge

Για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού συζήτησαν ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ Hans Kluge, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ Hans Kluge, έκανε αναφορά στην προσφορά των εμβολίων και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των μηνυμάτων που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος για τον εμβολιασμό.
Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το τρίτο κύμα».
Ο κ. Kluge τόνισε ότι «δεδομένου ότι πλησιάζει ο εορτασμός του Ορθόδοξου Πάσχα, θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν με ασφάλεια. Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ και γι' αυτό, Μακαριώτατε, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμη και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον».
Ακόμη, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ υπογράμμισε ότι «προσβλέπει σε μια συνεργασία, γιατί η Εκκλησία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει».

Συντονισμός για τα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένας συντονισμός, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας», ενώ έκανε αναφορά στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, σημειώνοντας ότι είναι στενά συνδεδεμένες και αντιμετωπίζουν με κοινό αγώνα όλα τα κοινωνικά προβλήματα.
«Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτής της συνεργασίας και έτσι προχωρούν», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, καταβάλλουν προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επίσης, εξήρε το έργο του υπουργού Υγείας και έκανε αναφορά στις μικρές χώρες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πανδημίας πιο δύσκολα, καθώς εξαρτώνται από τις μεγάλες δυνάμεις και από εκείνους που έχουν τα μέσα να παράγουν όσα απαιτούνται, καλώντας τον κ. Kluge να συμπαρασταθεί στη χώρα μας.

Δήλωση Κικίλια

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του, ανέφερε ότι «σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα και με τις λιγότερες απώλειες από αυτήν την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας».
Τέλος, αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Kluge στην τεχνική βοήθεια που ζητά η χώρα μας και σε όλα τα θέματα της υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης