Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Χάκερς δημοσίευσαν τα email χιλιάδων υποστηρικτών του Navalny

Ρωσία: Χάκερς δημοσίευσαν τα email χιλιάδων υποστηρικτών του Navalny
Οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκατοντάδων χιλιάδων υποστηρικτών του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, δόθηκαν στην δημοσιότητα από άγνωστους χάκερς που παραβίασαν τη βάση δεδομένων, γεγονός που επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, που έχει ιδρύσει ο Ρώσος πολιτικός και το οποίο έχει καταχωρηθεί από τις ρωσικές αρχές στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας».
Ο ηλικίας 44 ετών Navalny, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση 2½ ετών, για μια υπόθεση για την οποία του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή, την οποία ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει κατασκευασμένη. Ο Navalny συνελήφθη τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε από την Γερμανία στην οποία νοσηλεύονταν μετά τη δηλητηρίαση του από νευροτοξικό παράγοντα όπως είχαν αποφανθεί οι γιατροί.
Η σύλληψη του και η φυλάκιση του, έδωσαν την αφορμή στους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν τρεις διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια του χειμώνα παρά την πανδημία του κορονοϊού.

«Ελευθερία στον Navalny»

Τον περασμένο μήνα οι συνεργάτες του δημιούργησαν την ιστοσελίδα «Ελευθερία στον Navalny», με σκοπό την συγκέντρωση υπογραφών για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης του Ρώσου πολιτικού. Οι συνεργάτες του είχαν ανακοινώσει ότι θα ανακοινώσουν την ημερομηνία της συγκέντρωσης, μόλις καταχωρήσουν στην ιστοσελίδα περισσότερες από 500.000 υπογραφές. Σήμερα το πρωί, 16 Απριλίου, είχαν καταχωρηθεί 483.000 υπογραφές.
Ο διευθυντής του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς Ivan Zhdanov δήλωσε ότι στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ατόμων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες, προσθέτοντας ότι η βάση δεδομένων δεν περιείχε τίποτα περισσότερο από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ονόματα ή άλλα χαρακτηριστικά που να ταυτοποιούν τους χρήστες.

Ακίνδυνη η ενέργεια των χάκερς

«Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι χάκερ είναι να σας στείλουν ένα άσχημο email που πιθανότατα θα καταλήξει στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας», δήλωσε ο Zhdanov.
Οι χάκερς στο μήνυμα τους ισχυρίζονται ότι το 70% των εγγεγραμμένων στην ιστοσελίδα «Ελευθερία στον Ναβάλνι» είναι μποτ (διαδικτυακό ρομπότ). Επιπλέον απειλούν να αποκαλύψουν τα στοιχεία εκείνων που έστειλαν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στην ιστοσελίδα. «Προς τον παρόν αρχίζουμε τον αποχαρακτηρισμό των διευθύνσεων και σύντομα θα γνωρίζουμε τα ονόματα σας, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις σας», αναφέρουν στο μήνυμα τους οι χάκερς.
Ο Vladislav Zdolnikov, πρώην σύμβουλος του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, θεωρεί ότι από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολο για το εν λόγω ίδρυμα να διατηρεί βάσεις δεδομένων.
«Πρόκειται για ένα δυσάρεστο πλήγμα που κατάφεραν στο Ταμείο Αγώνα κατά της Διαφθοράς την ημέρα που το Ταμείο έδωσε στην δημοσιότητα την έρευνα για την κατοικία του προέδρου Putin στο Βαλντάι» δήλωσε ο Ivan Zhdanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης