Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

TUI Russia: Στις 300.000 θα ανέλθουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα φέτος

tags :
TUI Russia: Στις 300.000 θα ανέλθουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα φέτος
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia Taras Demura, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην αναβακατανομή των τουριστικών ροών,  καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν έχουν επερκή αριθμό διαβαθμισμένων δωματίων
Σχετικά Άρθρα
Περί των 300.000 Ρώσων τουριστών αναμένει να στείλει στην Ελλάδα μέσω των κρατήσεών της η TUI Russia κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, σε περίπτωση που η σεζόν ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία αποκατασταθεί δίχως περιορισμούς.
Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Taras Demurai, μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Από τις 14 Μαΐου

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ξεκινήσει μια πλήρη τουριστική σεζόν στις 14 Μαΐου, και μέχρι τότε να καταργήσει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα, μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα εάν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

Συναντήσεις

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της TUI Ρωσίας, ο κ.Θεοχάρης βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη.
Η χώρα περιμένει με ανυπομονησία τους τουρίστες από τη Ρωσία, επομένως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για να συζητήσουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών με ασφαλή τρόπο.

Αποφάσεις

«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις.
Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα », δήλωσε ο κ. Demurai μετά τη συνάντηση.

Πτήσεις

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να δεχτούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων.
Πρόσθεσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν.
Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.

Εμβολιασμοί

Να σημειωθεί ότι η TUI εμφανίζεται γενικότερα αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι, καθώς όπως εκτιμά, τα επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα θα αποτρέψουν την απώλεια μίας ακόμα καλοκαιρινής σεζόν.
«Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι», ανέφερε, μιλώντας στο BBC, καθώς αποκάλυψε ότι μόνο το Μάρτιο, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός tour operator είχε 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις.

Κρατήσεις

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, οι κρατήσεις της για το καλοκαίρι βρίσκονται στο 56% των επιπέδων του 2019, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά ένα πέμπτο, καθώς τα νοικοκυριά που εξοικονόμησαν χρήματα κατά τη διάρκεια των lockdowns προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα για τις διακοπές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης