Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε το σερί – Ρευστοποιήσεις σε μη τραπεζικά blue chips και μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε το σερί – Ρευστοποιήσεις σε μη τραπεζικά blue chips και μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αμφιταλαντεύτηκε και σήμερα, αλλά μετά από 9 ανοδικές, ήταν μάλλον καιρός να πάρει ανάσες. Ποιος μπορεί να έχει παράπονο; Μπορεί οι αγορές της Ευρώπης να κινήθηκαν και πάλι ανοδικά και να συνεχίζουν να δίνουν νέα υψηλά, εμείς υποχωρήσαμε. Στα θετικά ο πολύ χαμηλός τζίρος. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τις 900 μονάδες.

Μικρομεσαία και μη τραπεζικά βαριά χαρτιά υποχώρησαν περισσότερο. Οι τράπεζες παρά τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων εβδομάδων ή και μηνών αν προτιμάτε, είχαν σήμερα οριακές απώλειες. Εξαιρετική η ΕΥΔΑΠ και αν δε γύριζε η αγορά μπορεί να έκλεισε κοντά στα 9 ευρώ. Πλάτη από τον ΟΤΕ με κλείσιμο πάνω από τα 14 ευρώ.

MSCI: Κορυφώνεται η «μάχη» ποια μετοχή θα μπει και ποια θα μείνει έξω. Εμάς πλέον μας φαίνεται ως μάχη για το ποιος θα αγοράσει τις μετοχές αυτών που μπήκαν στα χαμηλά. Ποιος θα τις πάρει στα ψηλά. Ποιοι θα μπορέσουν δηλαδή να ξεφορτώσουν ή να αφήσουν ένα περιθώριο ανόδου σε κάποιους.

Φυσικά και έχει περιθώρια ανόδου η αγορά, αν και βλέπουμε πολλές μετοχές σε τιμές που θεωρούμε δίκαιες, με βάση τα δικά μας κριτήρια. Δε συμμεριζόμαστε την άποψη ότι θα πάει σερί πάνω, ή αυτό που κάποιοι λένε «κορδόνι». Θέλουμε διακυμάνσεις, θέλουμε τις διορθώσεις, ώστε να αποκτά και βάθος η άνοδος.

ΕΧΑΕ: Η μετοχή θα έπρεπε να είναι ήδη στα 4,50 ευρώ και να κόβει ανοδικά τη πλαγιοκαθοδική γραμμή. Δυσκολεύεται όμως παρά την αύξηση των αποτιμήσεων. Θα μπορούσε βέβαια, να είναι σε άλλα επίπεδα η μετοχή, αλλά χρειάζονται να γίνουν άλλα πράγματα… Είχαμε γράψει σχετικά, όταν ήταν στα 150 εκατ. ευρώ αποτίμηση. Λέγαμε δηλαδή ότι θέλαμε να μπει κάποιος και να πάρει το 32% και να τα αλλάξει όλα.

Τώρα, σε αυτά τα επίπεδα των 250 εκατ. ευρώ, δε ξέρουμε αν θα βρεθεί κάποιος, που να έχει και διάθεση να τα αλλάξει όλα. Εξακολουθούμε να είμαστε θετικοί και περιμένουμε τη διάσπαση, αν παραμείνει καλό το κλίμα στο ΧΑ, στις επόμενες συνεδριάσεις. Στα 4,10 ευρώ και στο -1,20% με υψηλό στα 4,1850 ευρώ.

JUMBO: Συνέχισε πτωτικά και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως εκεί γύρω από τα 17 ευρώ η αντίσταση είναι αξιόλογη. Στα 15,41 ευρώ και στο -2,16%.

REVOIL: Η μετοχάρα αυτή έγραψε σήμερα νέα υψηλά 13 ετών (1,44 ευρώ). Η διαγραμματική της εικόνα είναι αυτή που κατά τη γνώμη μας πρέπει να αναζητούν οι επενδυτές πριν επενδύσουν. Μεγάλη συσσώρευση σε χαμηλά επίπεδα η οποία να συνδυάζεται από βελτίωση ισολογισμού. Εδώ είχαμε και τα δύο και έτσι η βελτίωση της αποτίμησης είναι τρομακτική.

Επιλογή της στήλης για φέτος με τιμή τα 0,86 ευρώ. Έγραψε και νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό σήμερα και η απόδοση από τη μέρα της επιλογής είναι της τάξης του 60%. Με αποτίμηση όμως 30 εκατ. ευρώ δε μας πάει η καρδιά να την αφαιρέσουμε. Είμαστε σε δίλλημα.. Από τη μία η άνοδος και από την άλλη το εκτιμώμενο για το 2020 p/e που είναι στις 10 φορές. Στα 1,37 έκλεισε τελικά με μικρές απώλειες.
ΡΕΒΟΙΛ.jpg
ΕΥΑΘ: Αν ήταν καλύτερο το κλίμα θα μπορούσε και αυτή να πάει πάνω από τα 5 ευρώ. Υψηλό στα 4,99 ευρώ και κλείσιμο στα 4,88 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάπως καλύτεροι οι αγοραστές σήμερα, ή λιγότεροι οι πωλητές. Στα 4,83 ευρώ και στο +2,77% με όγκο 86 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα πρώτα 25 λεπτά της συνεδρίασης άλλαξε χέρια μέσα από το ταμπλό το 1% του συνόλου των μετοχών! Συνολικά έκανε 424 χιλ. τεμάχια, δηλαδή πάνω από 2% και έκλεισε στα 1,99 ευρώ και με απώλειες σχεδόν 9%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αν δε φύγει από τη μέση το πακέτο δε θα δει προκοπή. Από τις ελάχιστες, που δεν έχουν ξεφύγει από τα χαμηλά εδώ και 1 χρόνο πλέον. Εννοείται από εκείνες που αξίζουν να φύγουν από τα χαμηλά. Τεράστια η συσσώρευση. Θεωρούμε πως αν φύγει από τη μέση το πακέτο, θα δει εύκολα τιμές πάνω από 3,30 ευρώ. Στα 2,60 ευρώ έκλεισε η μετοχή.

FRIGOGLASS: Ταλαιπωρήθηκε καιρό από τις ρευστοποιήσεις ξένου, αλλά τώρα φαίνεται πως υπάρχουν διαθέσεις για υψηλότερα. Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική. Στο +10,34% και στα 0,0960 ευρώ.

INTERTECH: Στο +5,31% και στα 0,7940 ευρώ.

ATTICA: Με μικρό όγκο υποχώρησε 5,71% και έκλεισε στα 0,99 ευρώ. Πρώτη στήριξη που πρέπει να επιβεβαιώσει για να μη γυρίσει πάλι στα γνωστά.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης