Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υδρογονάνθρακες: Επανέρχεται στο προσκήνιο το κοίτασμα της Επανομής

tags :
Υδρογονάνθρακες: Επανέρχεται στο προσκήνιο το κοίτασμα της Επανομής

Τα απολήψιμα αποθέματα φυσικού αερίου φτάνουν περίπου στα 500 εκατ. κυβικά μέτρα

Η ανακάλυψη του κοιτάσματος της Επανομής, προ τριακονταετίας, κρίνεται και σήμερα ιδιαιτέρως σημαντική δεδομένου ότι επιβεβαιώνει το πετρελαιοδυναμικό της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, σε διαβιβαστικό έγγραφό του προς τη Βουλή.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «κρίνεται ότι η πιθανότητα ανακάλυψης γειτονικών στόχων, για περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων, θα καταστήσει ελκυστικότερη την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της εν λόγω ανακάλυψης».

Η ΕΔΕΥ, ως εκ του νόμου αρμόδια για τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, όπως τονίζει ο επικεφαλής της, βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε «σε κάθε περίπτωση να αξιολογήσει οποιαδήποτε εμπεριστατωμένη - και σύμφωνη με τον νόμο - εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την εκμετάλλευση του κοιτάσματος της Επανομής, με βάση τα οικονομοτεχνικά δεδομένα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νομοθετικό πλαίσιο».

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης