Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η κυβέρνηση άφησε στην τύχη τους λαχειοπώλες, ζητούν ρύθμιση οφειλών

Η κυβέρνηση άφησε στην τύχη τους λαχειοπώλες, ζητούν ρύθμιση οφειλών

Η Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Εθνικών Λαχείων ζητά να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οι 1.300 πιστοποιημένοι λαχειοπώλες

Σχετικά Άρθρα

Για ένα …κυβερνητικό λαχείο που να κερδίζει έστω και ο λήγοντας εκλιπαρούν οι λαχειοπώλες καθώς νιώθουν ξεχασμένοι και αδικημένοι καθώς έχουν μείνει εκτός της κρατικής χρηματοδότησης.
Η Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Εθνικών Λαχείων με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ζητούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οι 1.300 πιστοποιημένοι λαχειοπώλες που έχουν μηδενικό εισόδημα εξαιτίας υλοποίησης του lockdown .
Η Ένωση Πρακτόρων θεωρεί σκόπιμο και αναγκαίο να επιδοτηθεί σε ποσοστό 10% του κεφαλαίου κίνησης και να υπολογιστεί επί της αξίας της προμήθειας που λαμβάνουν για την πώληση λαχείων ορίζοντας ως μέγιστο ποσοστό επιδότησης τις 100.000 ευρώ.
Επιπλέον να επιδοτηθεί η προμήθεια των εγγυητικών επιστολών που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες και συνέβαλε στη δημιουργία κεφαλαίου κίνησης.

Αίτημα για ρύθμιση οφειλών

Η Ένωση επανέρχεται για το θέμα ρύθμισης του υπολοίπου οφειλών των πρακτόρων προς το υπουργείο Οικονομικών σε 120 δόσεις.
Η επιχειρηματολογία της Ένωσης για θετική απάντηση στα καυτά αιτήματά τους , εστιάζει στην αδυναμία αξιοποίησης των εργαλείων click away και click inside ή delivery από τους λαχειοπώλες που παραμένουν χωρίς εργασία τους τελευταίους επτά μήνες.
Οι άνθρωποι που μοίραζαν τύχη και προσδοκίες για μεγάλα κέρδη βρέθηκαν στο περιθώριο και νιώθουν ότι εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης