Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σύμβαση 3 δισ. ευρώ για την κατασκευή ευρωπαϊκού drone σε κοινό project με Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

tags :
Γερμανία: Σύμβαση 3 δισ. ευρώ για την κατασκευή ευρωπαϊκού drone σε κοινό project με Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί βα παραμένει σε πτήση για περισσότερες από 24 ώρες σε ύψος περίπου 13.000 μέτρων και θα εποπτεύει το έδαφος με αισθητήρες όπως ραντάρ και κάμερες με υπέρυθρες ακτίνες

Σχετικά Άρθρα

Σύμβαση αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 με στόχο την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού στρατιωτικού drone που θα κατασκευαστεί από τις εταιρείες Airbus, Dassault και Leonardo, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.
Ο γερμανικός στρατός θα παραλάβει 21 αεροσκάφη, 12 σταθμούς ελέγχου εδάφους και τέσσερις προσομοιωτές από το κοινό project με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ η παράδοση του αμυντικού υλικού αναμένεται να ξεκινήσει το 2030 συμφώνα με πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα.

Αποστολές

Τα νέα αεροσκάφη υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσουν τελικά τα αεροσκάφη της Israel Aerospace Industries τα οποία η Γερμανία έχει μισθώσει και χρησιμοποιεί σε στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν και το Μάλι.
Το ευρωπαϊκό drone θα είναι τεχνικά ικανό για τη μεταφορά οπλισμού, αλλά οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα εξαρτηθεί από την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου, το οποίο μόνο τον Δεκέμβριο εμπόδισε το εξοπλισμό των αεροσκάφη που σήμερα μισθώνει ο γερμανικός στρατός.

Χαρακτηριστικά

Με σχεδιαζόμενο μήκος άνω των 15 μέτρων και άνοιγμα φτερών 30 μέτρων, το drone θα παραμένει σε πτήση για περισσότερες από 24 ώρες σε ύψος περίπου 13.000 μέτρων και θα εποπτεύει το έδαφος με αισθητήρες όπως ραντάρ και κάμερες με υπέρυθρες ακτίνες.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης