Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η Βασίλισσα Ελισάβετ 4 μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της - Τι αναφέρει το πρωτόκολλο

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η Βασίλισσα Ελισάβετ 4 μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της - Τι αναφέρει το πρωτόκολλο
Η βασιλική οικογένεια είχε ανακοινώσει μία περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, ωστόσο σε μία κίνηση που αποδεικνύει την βαθιά αίσθηση καθήκοντος, η Βασίλισσα επέστρεψε νωρίτερα στα καθήκοντά της
Σχετικά Άρθρα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου, του επί 73 χρόνια συζύγου της, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου.
Η Βασίλισσα, σύμφωνα με την «Daily Mail», παραβρέθηκε στην τελετή αποχώρησης του William Pill από τη θέση του Λόρδου Τσάμπερλεϊν, την ανώτερη θέση αξιωματούχου στο προσωπικό του Παλατιού, μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας.
Αντικαταστάτης του θα είναι ο πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου.
Η βασιλική οικογένεια είχε ανακοινώσει μία περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, ωστόσο σε μία κίνηση που αποδεικνύει την βαθιά αίσθηση καθήκοντος, η Βασίλισσα επέστρεψε νωρίτερα στα καθήκοντά της.

Λεπτομέρειες για την κηδεία

Στο μεταξύ, βρετανικά Μέσα αποκαλύπτουν διάφορα σενάρια αναφορικά με λεπτομέρειες γύρω από τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν λόγω κορωνοϊού, στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, η οποία θα γίνει το προσεχές Σάββατο (17/04).
Σύμφωνα με τη «Sun», η Βασίλισσα ενδέχεται να φορά μάσκα κατά τη διάρκεια της κηδείας λόγω των περιοριστικών μέτρων ενώ θα απαγορεύεται να ψέλνονται ύμνοι.
Επιπλέον, είναι πιθανό να χρειαστεί να καθίσει μόνη της καθώς οι κανονισμοί αναφέρουν ότι -όσοι παρακολουθούν τελετές- πρέπει να κάθονται ξεχωριστά από μέλη άλλων οικογενειών και σε απόσταση δύο μέτρων, σε περίπτωση που δεν ανήκουν στο ίδιο «νοικοκυριό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης