Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν συλλέγονται φόροι 1 τρισ. δολ το έτος, δηλώνει ο επικεφαλής του IRS

ΗΠΑ: Δεν συλλέγονται φόροι 1 τρισ.  δολ το έτος, δηλώνει ο επικεφαλής του IRS

Ο επικεφαλής του IRS Charles Rettig δήλωσε στην Επιτροπή Δημοσιονομικών της Γερουσίας ότι το λεγόμενο «φορολογικό κενό» - η διαφορά μεταξύ των νόμιμως καταλογισθέντων φόρων και των εισπραχθέντων εδόσδων - έχει διευρυνθεί σημαντικά από την τελευταία επίσημη εκτίμηση για μέσο όρο άνα έτος ύψους 441 δισ. δολ. δια το διάστημα 2011 -  2013

Σχετικά Άρθρα

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χάνει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από μη εισπραχθέντες φόρους κάθε έτος και χρειάζεται περισσότερη και συνεπή χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων προκειμένου να έχει μεγαλυτερες επιτυχίες στην πρόληψη των φορολογικών απατών, δήλωσε ο επικεφαλής της IRS Charles Rettig, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.
Ο Rettig επισήμανε στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ότι το «φορολογικό κενό» - η διαφορά μεταξύ των νομίμως καταλογισθέντων φόρων και των εισπραχθέντων εσόδων - έχει διευρυνθεί σημαντικά από την τελευταία επίσημη εκτίμηση για ετήσιο μέσο όρο 441 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2011 έως το 2013.

Κρυπτονομίσματα

Νέες πηγές πλούτου που προέκυψαν έκτοτε, όπως οι επενδύσεις στη αγορά κρυπτονομισμάτων, διαφεύγουν της φορολόγησης, δήλωσε, καθώς αυξάνεται το εισόδημα που προέρχεται από το εξωτερικό και οι παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα κέρδη από την επιχειρηματική δραστηριότητα μετατρέπονται σε προσωπικό εισόδημα.
«Αν προσθέσετε τα παραπάνω, νομίζω ότι δεν θα ήταν παράξενο, ότι το πραγματικό φορολογικό κενό θα μπορούσε να πλησιάζει, και πιθανώς να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια» σε ετήσια βάση, δήλωσε ο Rettig.

Φοροαποφυγή

Ο Rettig είπε ότι ο οργανισμός «ξεπεράστηκε» από όλο και πιο εξελιγμένα συστήματα φοροαποφυγής, ενώ περικοπές στον προϋπολογισμού του επί σειρά ετών έχουν ως αποτέλεσμα περίπου 17.000 λιγότερα στελέχη για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από ό τι πριν από μια δεκαετία.
Κάλεσε το Κογκρέσο να παρέχει «συνεπή, έγκαιρη, επαρκή και πολυετή χρηματοδότηση».

Χρηματοδότηση

Για το 2022 στον κατατεθέντα προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση της χρηματοδότησης IRS κατά περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 10,4% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.
Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός IRS ύψους 13,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει επιπλέον 900 εκατομμύρια δολάρια για τη διενεργεια ελέγχων το φορολογικό έτος 2022, το οποίο ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2021.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει ως προτεραιότητα το κλείσιμο του φορολογικού κενού, προσλαμβάνοντας πρόσφατα της Natasha Sarin,, καθηγήτρια φορολογικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο Wharton, η οποία είναι ειδική στο θέμα.

Μη δηλωθέντα

Το φορολογικό κενό αντιπροσωπεύει το μη δηλωθέν εισόδημα, την υποπληρωμή ή τη μη καταβολή των οφειλόμενων φόρων και τον υπερβολικό αριθμό των απαιτούμενων φορολογικών ελαφρύνσεων, όπως εκπτώσεις και πιστώσεις.
Μια πρόταση που έκανε το Rettig στους γερουσιαστές για να συγκεντρώσουν περισσότερα από τα μη δηλωθένα έσοδα θα ήταν μία νομοθεσία που θα απαιτούσε την αναφορά συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο αναφέρονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές σε κινητές κινητών αξίες στη φόρμα 1099.

Επιδόματα τέκνων

Αυτές οι αναφορές θα βοηθήσουν την IRS να φορολογήσει τα κέρδη σε ελαφρώς ρυθμιζόμενες επενδύσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει τώρα κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Rettig.
Ο επικεφαλής της IRS είπε επίσης ότι η υπηρεσία θα είναι έτοιμη να ανοίξει μια πύλη την 1η Ιουλίου για τους Αμερικανούς χαμηλού εισοδήματος προκειμένου να λαμβάνουν μηνιαίες πληρωμές μιας διευρυμένης πίστωσης φόρου για τα τέκνα στο πλαίσιο των μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο.
Η πίστωση, η οποία θα παρέχει ενισχύσεις έξι μηνών ύψους 3.600 δολ για παιδιά κάτω των 6 ετών και 3.000 δολ για απαιδιά 6 έως 17 ετών, θέτει τον οργανισμό για πρώτη φορά στη θέση του διαχειριστή επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης