Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων covid παγκοσμίως το τελευταίο 24ωρο

Ινδία: Κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων covid παγκοσμίως το τελευταίο 24ωρο
Περίπου 162.000 νέα κρούσματα ανακοίνωσε η Ινδία
Σχετικά Άρθρα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία φαίνεται πως τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη καθώς εδώ και μια εβδομάδα καταγράφονται διαρκώς ημερήσια ρεκόρ μολύνσεων.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο η Ινδία ανακοίνωσε 161.736 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που για άλλη μια ημέρα είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη.
Συνολικά η Ινδία μετρά 13,69 εκατομμύρια κρούσματα, αριθμός που είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.
Ακόμη 879 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν, με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε 171.058.
Σημειώνεται πως η Ινδία απαγόρευσε από τις 11/4/2021 την εξαγωγή του αντιικού φαρμάκου remdesivir (ρεμδεσιβίρη), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του Covid, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων
Η ρεμδεσιβίρη, που παρασκευάζεται από τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Gilead, ήταν ένα από τα πρώτα φάρμακα που φάνηκε να έχει κάποιο αποτέλεσμα στη συντόμευση της περιόδου ανάρρωσης ασθενών με Covid.
Όμως μια μελέτη που υποστηρίχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έδειξε ότι είχε «μικρή ή καθόλου επίδραση» στους θανάτους από την ασθένεια.
Επίκεντρο της πανδημίας είναι το πιο πλούσιο κρατίδιο της Ινδίας, η Μαχαράστρα, οι αρχές της οποίας εξετάζουν την επιβολή ενός πλήρους lockdown.
Έπειτα από ένα lockdown πολλών μηνών το 2020 - ένα από τα πιο αυστηρά στον κόσμο - η Ινδία απέφυγε νέους υπερβολικά αυστηρούς περιορισμούς φοβούμενη μια μεγαλύτερη επιδείνωση μιας ήδη πληγείσας οικονομίας.
Όμως οι τοπικές αρχές επέβαλαν νέους περιορισμούς, έως και νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown το Σαββατοκύριακο στη Μαχαράστρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης