Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gelsinger (CEO Intel): Θα συμμετάσχουμε στην παραγωγή ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία

Gelsinger (CEO Intel): Θα συμμετάσχουμε στην παραγωγή ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα κατασκευάζουν το ένα τρίτο των ημιαγωγών εντός των ΗΠΑ, από περίπου 12% σήμερα στο επόμενο διάστημα

Η Intel βρίσκεται σε συνομιλίες για να ξεκινήσει να παράγει ημιαγωγούς για λογαριασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που έχει προκαλέσει αναταράξεις στην παραγωγη της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Ο Gelsinger ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κατασκευαστές ημιαγωγών για αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να αναπτυχθείη  παραγωγή στο εργοστασιακό δίκτυο της Intel, σε ορίζοντα εντός έξι έως εννέα μηνών.
Ο Gelsinger νωρίτερα τη Δευτέρα 12 Απριλίου συναντήθηκε με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου προκειμένου να εξετασθούν τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού για τους ημιαγωγούς

Ανταγωνισμός

Η Intel είναι μία από τις τελευταίες εταιρείες στον κλάδο των ημιαγωγών που πραγματοποιεί ταυτόχρονα τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ανοίξει τα εργοστάσιά της σε εξωτερικούς πελάτες και θα κατασκευάσει εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την κυριαρχία των ασιατών κατασκευαστών όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing και η Samsung Electronics .

Εργοστάσια 

Ωστόσο, ο Gelsinger επισήμανε ότι δήλωσε στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Intel θα ανοίξει το υπάρχον εργοστασιακό της δίκτυο σε εταιρείες παραγωγής chip (ημιαγωγών) ώστε να παρασχεθεί βοήθεια όσον αφορά μια έλλειψη που έχει προκαλέσεις αναταράξεις στις γραμμές παραγωγής της Ford Motor και της General Motors.
«Ελπίζουμε ότι ορισμένα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να μετριαστούν, χωρίς να απαιτείται κατασκευή εργοστασίων σε ορίζοντα τριών ή τεσσάρων ετών, αλλά σε έξι μήνες να έχουμε την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων με βάση τις υπάρχουσες διαδικασίες μας», δήλωσε ο Gelsinger.
«Έχουμε ξεκινήσει αυτές τις διαβουλεύσεις ήδη με ορισμένους από τους βασικούς προμηθευτές εξαρτημάτων για ημιαγωγούς».
Ο Gelsinger δεν αποκάλυψε τους προμηθευτές, αλλά είπε ότι η εργασία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα εργοστάσια της Intel στο Όρεγκον, την Αριζόνα, το Νέο Μεξικό, το Ισραήλ ή την Ιρλανδία.

Εγχώρια παραγωγή

Ο Gelsinger δήλωσε ότι ελπίζει στο άμεσο μέλλον ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα κατασκευάσουν το ένα τρίτο των μικροτσίπ ημιαγωγών στις ΗΠΑ, από περίπου 12% σήμερα.
«Πιστεύω ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι ότι το ένα τρίτο της προμήθειας ημιαγωγών να επιστρέψει στο αμερικανικό έδαφος από αμερικανικές εταιρείες», δήλωσε ο Gelsinger στο «TechCheck» του CNBC τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Η κυβέρνηση Biden επιθυμεί να παράσχει κεφάλαια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική βιομηχανία ημιαγωγών μέσω της πρότασης υποδομής ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Φεβρουάριο, ο Λευκός Οίκος διέταξε επίσης επανεξέταση των αλυσίδων εφοδιασμού των ΗΠΑ για διάφορα βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών.
Το νομοσχέδιο για την άμυνα του 2021 περιελάμβανε τον νομοσχέδιο για την παραγωγή ημιαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης