Τελευταία Νέα
Κοινωνία

To άνοιγμα των λυκείων κρίνει το Πάσχα - Ασφυκτιά το ΕΣΥ - Στις 19/4 οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό της J&J

To άνοιγμα των λυκείων κρίνει το Πάσχα - Ασφυκτιά το ΕΣΥ - Στις 19/4 οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό της J&J
Self test σε λιανεμπόριο, delivery, μεταφορές
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Το απόλυτο crash test για την εξέλιξη της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και για το πώς θα περάσουμε το φετινό Πάσχα αποτελεί το άνοιγμα των λυκείων, τη στιγμή που το ΕΣΥ εξακολουθεί να τελεί υπό ασφυκτική πίεση.
Από σήμερα Δευτέρα 12/4 και ύστερα από 5 μήνες, ανοίγουν τα λύκεια σε όλη την χώρα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν έχοντας κάνει πρώτα self test και προσκομίζοντας αποδεικτικό πως είναι αρνητικοί στον ιό.
Παράλληλα, από σήμερα ανοιχτά είναι τα εμπορικά καταστήματα και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την χώρα με εξαίρεση την Κοζάνη.
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με το ότι το γ’ κύμα δεν έχει ακόμα υποχωρήσει και ότι τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες για το πώς τα «ανοίγματα» αυτά μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της πανδημίας και τις αντοχές του συστήματος υγείας.
Οι αριθμοί εξακολουθούν να αποτυπώνουν μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν κατά πολύ υψηλότερες των 500 σε ημερήσια βάση, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι πάνω από 5.000 ενώ και οι διασωληνωμένοι υπολογίζονται σε 780, μια ανάσα δηλαδή από τους 800.
Υπό τα δεδομένα αυτά, το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι τι θα γίνει το φετινό Πάσχα και εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Κυβέρνηση και ειδικοί δεν κάνουν εκτιμήσεις υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν ή στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, όταν και αναμένεται να έχουν συμπληρωθεί σχεδόν τρεις εβδομάδες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και δύο εβδομάδες από την επαναλειτουργία των λυκείων.

Θεοδωρίδου: Τα νεότερα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο το θέμα των εκδηλώσεων θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
Όπως ανέφερε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί συνεχώς τα δεδομένα και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.
Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό.
Η κ Θεοδωρίδου τόνισε, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο εκδήλωσης θρομβώσεων και θρομβοπενίας.
Δεν υπάρχει μέχρι τώρα τεκμηριωμένη συσχέτιση των περιπτώσεων αυτών με ιστορικό θρομβώσεων, θρομβοπαινίας ή θρομβοφιλίας.
Πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000.
Τόνισε, δε, ότι το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων με την δεύτερη δόση του εμβολίου.
«Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα στις εκτιμήσεις για τη συχνότητας εμφάνισης του συμβάντος αυτού, αλλά διαφαίνεται μια τάση για μικρή αύξηση της συχνότητας στις μικρότερες ηλικίες», είπε.
Ο ΕΜΑ σε ανακοίνωσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκδηλώσεις θρόμβωσης σε συνδυασμό με θρομβοπαινία αποτελούν πολύ σπάνιες ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου AstraZeneca.
Ο σπάνιος συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβωπαινίας αφορά μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca, διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου.
Σημειώνεται πως οι πολίτες ηλικίας 18 έως 30 ετών που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ στα άτομα ηλικίας 31 έως 59 ετών θα χορηγηθούν όλα τα εμβόλια.

Ποια είναι τα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

Χρόνια καρδιαγγειακή νόσος: Συγγενείς καρδιοπάθειες, υπέρταση με καρδιακές επιπλοκές, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, κολπική μαρμαρυγή, χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια, μυοκαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, περιφερική αγγειακή νόσος, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου
Σακχαρώδης διαβήτης: Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2
Νοσογόνος παχυσαρκία: Δείκτη μάζας σώματος ³40 kg/m2
Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού: Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (που δεν περιλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία), διάμεσοι νόσοι του πνευμονικού παρεγχύματος (που δεν περιλαμβάνονται στην προηγούμενη κατηγορία), σοβαρό άσθμα με λήψη σε μόνιμη βάση κορτικοειδών από το στόμα ή βιολογικών παραγόντων
Καρκίνος: Διάγνωση καρκίνου συμπαγούς οργάνου κατά την τελευταία 5ετία (που δεν περιλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία)
Ανοσοκαταστολή: Λοίμωξη HIV (με CD4>200 κύτταρα/μL)
Χρόνια νεφρική νόσος: Χρόνια νεφρική νόσος (που δεν περιλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία), νεφρωσικό σύνδρομο
Χρόνια ηπατική νόσος: Αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος
Αιμοσφαιρινοπάθειες: Ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία
Διαταραχές σπληνός: Ασπληνία (περιλαμβάνεται και η λειτουργική ασπληνία)
Χρόνια νευρολογικά νοσήματα: Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σοβαρά νευρολογικά νοσήματα στα οποία επηρεάζεται η αναπνευστική λειτουργία, εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, επιληψία, άνοια, νόσος Πάρκινσον, νόσος κινητικού νευρώνα, κληρονομικά και εκφυλιστικά νευρομυϊκά νοσήματα
Σοβαρή ψυχική νόσος: Διάγνωση σχιζοφρένειας ή διπολικής διαταραχής
Σοβαρή αναπηρία: Άτομα με σοβαρή αναπηρία (που δεν οφείλεται σε νοσή-ματα υψηλού ή αυξημένου κινδύνου, καταστάσεις για τις οποίες η προτεραιότητα εμβολιασμού έχει ήδη οριστεί)
Γονείς ή φροντιστές παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών με σοβαρά χρόνια νοσήματα: Γονείς ή φροντιστές παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών που δε μπορούν λόγω ηλικίας να εμβολιαστούν τα ίδια και τα οποία έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου, υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση καθώς και παιδιών, που πάσχουν από κυστική ίνωση, καρκίνο συμπαγούς οργάνου (ως και 12 μήνες μετά τη λήξη της θεραπείας), αιματολογικό καρκίνο (ως και 3 χρόνια μετά τη λήξη της θεραπείας), χρόνιο νόσημα του αναπνευστικού που απαιτεί χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον, βαριά συνδυασμένη ανοσοανεπάρκεια, σύνδρομο Down ή άλλες πολύ σοβαρές καταστάσεις με κλινικά κριτήρια.

Θεμιστοκλέους: Στις 19/4 ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Την Τετάρτη 19 Απριλίου θα παραλάβει η Ελλάδα τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως ανακοινώσε Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.
Επίσης, την Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών, και το Σάββατο 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα 50 με 54.
Από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.
Αφορά 800.000 πολίτες ηλικίας 19 έως 99 ετών.
Από το περασμένο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα και πλέον όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 με 64 που έως τώρα εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca, μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.
Στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2,2 εκατ. εμβολιασμοί με μια τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη 14%.
Και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 743.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7%.
Για την απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 30 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προσαρμόστηκε αμέσως σε αυτή την απόφαση ώστε να συνεχίσει ο εμβολιασμός στις συγκεκριμένες ηλικίες.


Στους 8.961 οι νεκροί

Τα νέα 12/4 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.606, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 297.086, εκ των οποίων 51,4% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.531 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
x1_1.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.961 θάνατοι.
Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (χθες 780).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
x2_0.jpg
To 82,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.870 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 539 (ημερήσια μεταβολή +17,17%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
x5_0.jpg

 


Μητσοτάκης: Επιτυχές εργαλείο τα self test 

Ιδιαίτερα επιτυχημένο εργαλείο χαρακτήρισε τα self test ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση, επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση που αφορά το ζήτημα των self-test.
Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας.
Έδειξαν ότι, όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα.
Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές - ως επί το πλείστον - ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test.
Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Επεκτείνονται σε λιανεμπόριο, μεταφορές, delivery

«Και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.
Και, επίσης, να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό.
Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο.
Και, πιστεύω, ότι τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την επιλογή μας να επαναλειτουργήσουν με προσοχή και το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση.
Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, με πολύ μεγάλη προσοχή και να αξιοποιήσουμε και αυτό το πρόσθετο εργαλείο, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίζουμε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό και τους οποίους δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων πάντα να εντοπίζουμε μέσα από τα οργανωμένα τεστ που κάνει η πολιτεία, τα οποία -θέλω να επαναλάβω- και θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο.
Tα self-test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία.
Είναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας και το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρεμιέρα μετά από 5 μήνες για τα λύκεια με υποχρεωτικά self test

Άνοιξαν πάλι σήμερα 12/4 και ύστερα από πέντε μήνες τα λύκεια της χώρας, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να επιστρέφουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα self test.
Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται.

Τεστ και μέτρα προστασίας

Εκτός από τη διενέργεια των self test κατ' οίκον, στα λύκεια ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.
Αναλυτικότερα: υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες μαθητών στα αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, προβλέπονται η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, καθώς επίσης και ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο.

Προαιρετική τηλεκπαίδευση για όσους νοσούν, έχουν θετικό τεστ ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.
Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.
Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες: έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί - Στο 0,3% η θετικότητα

Στο 0,3% βρίσκεται η θετικότητα στα self-tests, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.
Από τις 8 το πρωί της Κυριακής (11/4/2021) σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό).
Οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν στις 12/4 στα σχολεία.

Παπαευαγγέλου: Πιθανός ο εμβολιασμός των μαθητών πριν από τη νέα σχολική χρονιά

Την ελπίδα, πως μέχρι το φθινόπωρο 2021 θα έχει εγκριθεί και στην Ελλάδα το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 – 15 ετών εξέφρασε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου
«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου στον ΣΚΑΙ δεδομένου πως η διαδικασία αδειοδότησης έχει κινηθεί γρήγορα μέχρι σήμερα.
«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει
Όπως ανέφερε ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα.
Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, είπε προσθέτοντας πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά, δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης