Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε ΟΛΜΕ: Άνοιξαν τα σχολεία, όπως έκλεισαν - Αναγκαίος ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Τσίπρας σε ΟΛΜΕ: Άνοιξαν τα σχολεία, όπως έκλεισαν - Αναγκαίος ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί από φέτος η πολιτική για έως και 25.000 λιγότερους εισακτέους στα πανεπιστήμια διερωτήθηκε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΔΣ του ΟΛΜΕ με αφορμή και το άνοιγμα των λυκείων.
«Ανοίξαμε όπως κλείσαμε.
Τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθούν πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.
Όσοι έχουν παιδιά βλέπουν πόσο ασφυκτικές είναι πια οι συνθήκες στο ψυχολογικό πεδίο για τα παιδιά μετά από σχεδόν δύο σχολικές χρονιές με τηλεκπαίδευση και χωρίς τη δυνατότητα επαφής με τους συμμαθητές τους και δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας» είπε ο κ.Τσίπρας.

Εκδικητικό σύστημα

Επικαλούμενος έρευνα που, όπως είπε, διεξήχθη σε πάνω από 100 χώρες, σε μεγάλο δείγμα 14.000 νέων ηλικίας 15-28, και η οποία δείχνει ότι ένας στους δύο έχει συμπτώματα κατάθλιψης ή πολύ μεγάλου στρες, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι συνειδητοποιεί πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τα παιδιά που πέρασαν τη μισή περυσινή χρονιά με τηλεκπαίδευση και φέτος σχεδόν όλη τη χρονιά, τα βάζουμε σε λίγες μέρες να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ένα εκδικητικό γι' αυτούς και τις οικογένειες τους σύστημα».
«Είναι πολιτική της κυβέρνησης, πλειοψήφησε στη Βουλή, μάλιστα.
Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί φέτος αυτή η πολιτική για τουλάχιστον 24.000-25.000 λιγότερους εισακτέους στα πανεπιστήμια;
Τουλάχιστον η αναστολή αυτού του ψηφισμένου - κακώς κατ' εμάς - νόμου για τη φετινή χρονιά είναι επίσης ένα αίτημα που θα πρέπει να το δει κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση» είπε ο κ.Τσίπρας.

ΟΛΜΕ: Να μη γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος υποστήριξε ότι είναι «εντελώς απαράδεκτο να ψηφιστεί εν κρυπτώ και παραβύστω ο νόμος για την πρόσβαση στα ΑΕΙ».
Όπως είπε, η ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά καλεί την υπουργό Παιδείας «να αναστείλει την όλη αυτή διαδικασία που με βάση το μαθηματικό μοντέλο που έχει επιλέξει, ό,τι και να γράψει κάποιος ή όποιος μέσος όρος και αν είναι, 25.000 - 30.000 παιδιά θα βρεθούν εκτός ΑΕΙ».
Ως ένα ακόμη κρίσιμο θέμα για την ΟΛΜΕ, έθεσε αυτό που αφορά στην τράπεζα θεμάτων, την κατάργηση της οποίας έχει ζητήσει η Ομοσπονδία.
«Έχουμε ζητήσει από την 1η Μαρτίου από την κα. Κεραμέως να ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις, αναμένουμε ακόμη και φυσικά θεωρούμε ότι ούτε αυτές πρέπει να γίνουν ούτε πρέπει να υπάρξει τράπεζα θεμάτων, θα είναι κάτι καταστροφικό» τόνισε ο κ.Τσούχλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης