Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Σχέδιο επαναπατρισμού μεταναστών που δεν παίρνουν άδεια παραμονής

Αυστρία: Σχέδιο επαναπατρισμού μεταναστών που δεν παίρνουν άδεια παραμονής
Κανείς δεν μένει χωρίς καθεστώς ασύλου, διότι αυτό θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα στις χώρες προέλευσης, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Πιλοτικό σχέδιο για τον επαναπατρισμό στις χώρες προέλευσής τους για μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν πιθανότητα παραμονής σε χώρες προορισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προανήγγειλε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
«Θέλουμε να διοργανώσουμε με τη Βοσνία ναυλωμένη πτήση, η οποία θα φέρνει ήδη από εκεί πίσω στις χώρες προέλευσής τους, μετανάστες χωρίς πιθανότητα παραμονής στις χώρες προορισμού τους», ανέφερε ο ίδιος, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών στη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι προχωρεί η διαδικασία διοργάνωσης ναυλωμένης πτήσης.
«Αυτό θα δείξει στους ανθρώπους στις χώρες προέλευσης ότι δεν έχει νόημα να βάζουν χιλιάδες ευρώ στα χέρια διακινητών, χωρίς την προοπτική να τους επιτραπεί να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος, μεταξύ 27 και 29 Απριλίου, θα επισκεφθεί τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου θα συναντήσει τους ομολόγους του από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία για περαιτέρω συνομιλίες.

Το καθεστώς ασύλου

Με τη βοήθεια της αποκαλούμενης «Πλατφόρμας κατά της παράνομης μετανάστευσης», που είχε ιδρυθεί έπειτα από δική του πρόταση, στο Διεθνές Συνέδριο Μετανάστευσης στη Βιέννη, τέλη του περασμένου Αυγούστου, επιδιώκεται η υποστήριξη όλο και περισσότερων προγραμμάτων σε άλλες χώρες, ανέφερε ο Nehammer.
Για παράδειγμα, όπως σημείωσε, Αυστριακοί αξιωματούχοι θα εκπαιδεύσουν συνοριοφύλακες στην Τυνησία, επειδή ακριβώς η Τυνησία απειλείται πάντοτε από τη διείσδυση ισλαμιστών τρομοκρατών.
Για την πολιτική που ακολουθείται στην Αυστρία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο ίδιος επέμεινε στον διαχωρισμό του ασύλου και της μετανάστευσης, τονίζοντας ότι το ανθρωπιστικό δικαίωμα παραμονής εξετάζεται σε κάθε περίπτωση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, κανείς δεν μπορεί να κρατήσει εδώ πρόσωπα χωρίς καθεστώς ασύλου, διότι αυτό θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα στις χώρες προέλευσης και θα ήταν χρήσιμο μόνο για τους διακινητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης