Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για γυμναστήρια - Θα πρέπει να ανοίξουμε τα κέντρα αισθητικής

Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για γυμναστήρια - Θα πρέπει να ανοίξουμε τα κέντρα αισθητικής
«Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο Άδ. Γεωργιάδης

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος και σημείωσε ότι θα συζητηθεί στην επιτροπή την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, θα πρέπει το συντομότερο να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής, ενώ θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια.
«Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, συμπληρώνοντας ότι, ακόμη και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, όμως η Επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για το άνοιγμα της αγοράς σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 12/4.
Για την Κοζάνη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι προκαλεί ανησυχία σε κυβέρνηση και επιτροπή, καθώς είναι η μόνη περιοχή που αν και έχει το μακροβιότερο lockdown της Ευρώπης τα κρούσματα δεν υποχωρούν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να τηρούν τα μέτρα.
Για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα ο υπουργός εκτίμησε πως επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν την χρυσή τομή, ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα.

Μετά το Πάσχα άνοιγμα της εστίασης

Η επαναλειτουργία της εστίασης, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10/5, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ώστε να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Κέντρα αισθητικής

Για τα κέντρα αισθητικής ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά, εξηγώντας πως όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ.
«Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική στήριξη των γυμναστηρίων

Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξηγώντας πως όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού.
Ανέφερε ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.
Τέλος, για τις σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης