Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το επόμενο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει στο Μίσιγκαν

ΗΠΑ: Το επόμενο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει στο Μίσιγκαν

Ξανά σύννεφα στον ορίζοντα με τα κρούσματα να αγγίζουν τις 7.000 την ημέρα στην πολιτεία

Σχετικά Άρθρα

Μετά την ολοένα και αυξανόμενη εισροή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων του Μίσιγκαν επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, ότι το επόμενο κύμα της πανδημίας στην πολιτεία έχει ήδη ξεκινήσει. Και αυτό κόντρα στην πεποίθηση των επιστημόνων ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί λόγω το υψηλού αριθμού των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί.
Πλέον, σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα του ιού, οι ασθενείς που γίνονταν δεκτοί στα νοσοκομεία ήταν σε μεγάλο βαθμό νεαροί ενήλικες, προσβεβλημένοι από ασθένειες που δεν θεωρούσαν σημαντικές.

Γεμίζουν οι εντατικές

'Ετσι το Μίσιγκαν βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ταχέως αυξανόμενης τάσης των νέων κρουσμάτων, προκαλώντας προβληματισμό αλλά και ανησυχία στους ειδικούς που κάνουν λόγο για ένα νέο κύμα προ των πυλών. Οι γιατροί προειδοποιούν την υπόλοιπη χώρα να μην χαλαρώσει τους περιορισμούς προτού εμβολιασθεί ένα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.
«Εάν βρίσκεστε στο Μίσιγκαν τώρα, το επόμενο κύμα έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Δρ Walid Gellad, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. "Οι νοσηλείες αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό που με τις προηγούμενες και είναι πολύ ανησυχητικό."
Οι μολύνσεις Covid-19 έχουν μειωθεί ευρέως στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο καθώς ο μαλακός καιρός έχει βοηθήσει, και το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας έχει επιταχυνθεί.

Προειδοποιήσεις για νέα στελέχη

Ωστόσο, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας προειδοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα άλλο κύμα της νόσου προτού η χώρα επιτύχει την «ανοσία της αγέλης.
Τονίζουν ότι ο συνδυασμός πιο μεταδοτικών στελεχών του ιού όπως η βρετανική μετάλλαξη, αλλά και ο εφησυχασμός από τους πολίτες και η χαλάρωση των μέτρων μπορούν να πυροδοτήσουν μια νέα έξαρση του ιού.
Το Μίσιγκαν σε σχέση με άλλες πολιτείες έχει αρχίσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε κρούσματα σημειώνοντας τα τελευταία 24ωρα έως και 7.000 νέα κρούσματα ημερισίως αγγίζοντας τα δραματικά νούμερα του περασμένου Νοεμβρίου ενώ θάνατοι από 15 την ημέρα πριν από 2 εβδομάδες έχουν φτάσει σήμερα τους 35, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης