Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο ζήτησε το ΕΕΑ από Γεωργιάδη

Κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο ζήτησε το ΕΕΑ από Γεωργιάδη

Η κίνηση αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών - Ο υπουργός δεσμεύτηκε να το θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή επιδημιολόγων

Επίσκεψη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποίησε σήμερα 9/4 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, όπου κατέθεσε αίτημα για την κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο, καθώς και λόγω της τρίωρης προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους καταναλωτές και την προσέλευσή τους στα καταστήματα.

Δεν λειτούργησε

Οι έμποροι, κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου για αγορές με τηλεφωνικό ραντεβού, διαπίστωσαν ότι η κίνηση στις επιχειρήσεις τους ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών, γεγονός που καταδεικνύει ότι το εν λόγω εγχείρημα δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή των επιδημιολόγων, αναγνωρίζοντας ότι το λιανεμπόριο δεν συνέβαλε ουσιαστικά στην έξαρση της πανδημίας.

Ακόμα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον υπουργό να εκπονηθεί ένα σχέδιο στήριξης με έμφαση στον τουριστικό κλάδο αλλά και για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης